Ponuda

Kordić o Ćirinoj zgradi: Grad mora poštovati zakone

Gradonačelnik Mostara smatra da je ponuda Grada fer, te se nada da će biti dovoljno razuma da se problem Ćirine zgrade riješi
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 09. 2021. u 11:11 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radimo u najboljoj vjeri i blizu smo rješenja'', komentirao je za medije problem zgrade Ćiro, Mario Kordić gradonačelnik Mostara, na konferenciji za medije u utorak, nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara.

Podsjetimo, rušenje Ćirine zgrade i nastavak izgradnje gradske magistrale čeka postizanje sporazuma između Grada Mostara i sedam stanara koji su bili nositelji stanarskih prava u nekadašnjoj zgradi, iako je Grad iznio svoju ponudu u kojoj kako su nam rekli nude 'roch-bau' stanove u Mikačića kući, stanari tvrde da od Grada još uvijek nisu dobili realnu ponudu.

Grad mora poštovati zakone

''Mene je ta tema dobrim dijelom zatekla kad je Ćirina zgrada u pitanju, tu smo se kao Grad Mostar čak i više nego što smo bili nadležni, s obzirom da se radi o magistralnom putu koji prolazi kroz, Mostar angažirali da riješimo ovaj problem; jer nedopustivo je da ulica izgleda kako izgleda. Potrudili smo se da nađemo rješenje i mislim da smo našli jednu fer ponudu gdje bi to trebala biti jedna win-win situacija, nažalost jedan dio stanara ne smatra to tako'', kazao je Kordić, govoreći da to može i razumjeti, da nakon 30 godina stanari imaju primjedbe na moguće rješenje.

''Međutim ne bih htio da se stvori dojam da je to samovolja gradonačelnika ili gradske uprave. Zna se što po zakonu Grad Mostar može, a ja sam netko tko mora te zakone poštovati, bez obzira što bi ja bio sretan da ti ljudi dobiju namještene stanove, vjerujte mi da bi kao Mario, međutim kao gradonačelnik imam nekakve regule kojih se moram držati i toga se držim'', kazao je Kordić.

Smatra da je fer ponuda i misli da će biti dovoljno razuma da riješe i tu prometnicu; kad je ona u pitanju i stanare koji već 25 godina čekaju rješenje Ćire, jer, dodaje rade u najboljoj vjeri i blizu su rješenja.

Ponuda

Inače, jedan od nekadašnjih stanara Ćirine grade Damir Cvitanović za naš portal je rekao kako je ponuda Grada nemoralna, te kaže da se traži adekvatna ponuda, jer ako Grad dodjeljuje useljiv stan, da takvog stanari i očekuju. 

Podsjetimo, ranije je za Bljesak.info savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina rekla da se mora postići sporazum gdje Grad pregovara s nositeljima stanarskih prava u bivšoj zgradi Ćiro, koji bi se ovaj tjedan trebali očitovati prihvaćaju li 'roh-bau' stanove koji su predviđeni za njih na trećem katu Mikačića.

Dok je Komadina rekla da se nude 'roh-bau' stanovi, u Izjavi koju bi stanari trebali potpisati i predati Gradu, a koju je predočio Cvitanović piše da se nudi zamjenski useljiv stan. 

FOTO: Bljesak.info

Inače, Komadina je ranije rekla, da u slučaju da očitovanje stanara bude pozitivno, slijede pravne aktivnosti koje bi mogle biti gotove u mjesec dana. Ako stanari pak ne prihvate sporazum s Gradom Mostarom, savjetnica Grada je pojasnila da se zgrada neće rušiti.

Kopirati
Drag cursor here to close