Sve ovisi od vremenskih uvjeta

Bijeli brijeg - Smrčenjaci: Vodovod se nada puštanju vode u današnjem danu

Vremenski uvjeti najviše diktiraju tijek radova na vodovodnoj mreži u Mostaru, a dogodio se i iznenadan kvar...
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 02. 2021. u 14:33 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informacije o isključenju vode na Bijelom brijegu i u naselju Smrčenjaci zbunile su javnost, a u međuvremenu pojavio se i velik broj informacija o razlogu nestanka vode.

''Radi se o velikom transportnom cjevovodu i mi smo najavili izmještanje još u petak. Međutim s obzirom na to da se radi o velikom broju potrošača, s obzirom na to da se radi o KBC Mostar i s obzirom na to da smo osluškivali njihove potrebe dijalize i ostalog, odgodili smo za subotu i to za noćne sate kako bi naši potrošači što manje bili na udaru'', rekla je za Bljesak.info Marina Sušac, glasnogovornica Vodovoda.

Međutim, kako kaže, očito nisu dobro shvaćeni jer u petak su, pojašnjava, stavljali informacije (op.a. na stranicu Vodovoda) te ostavili iste vijesti, dodajući nove izmjene. U subotu u popodnevnim satima, kaže, su najavili isključenje od ponoći sutra dan do 12 sati.

Kvar na istoj dionici

''Jedino gdje su nastupili šumovi u komunikaciji je taj period od 12 do 17 sati, kada mi jučer radi vremenskih uvjeta nismo znali do kada će završiti, bilo je nezgodno javiti i dati neke obavijesti. Jer ako bi stavili u tri probili bi rok i dogodila bi se još gora povratna informacija. Tako da je to jedino što je taj vremenski dio alarmantan, a svjesni smo da je bio vikend da su ljudi bili kod kuće i da je  to samim tim dodalo nekakav dodatni revolt kod potrošača'', rekla je Sušac.

Kaže da se Vodovod, koliko je bilo u njihovoj mogučnosti i onoliko koliko su raspolagali informacijama, prateći vremenske uvjete i osluškujući potrebe potrošača, trudio koliko god je to moguće na vrijeme javiti i obavijestiti.

''Međutim noćas nam se na toj istoj dionici dogodio iznenadni kvar i naše su ekipe od 3.30 jutros vani. Svi mi smo jutros od peti ipol tu u dogovorima kako da se to u što kraćem roku sanira. Nažalost, radnici još uvijek rade na terenu i još uvijek nemamo precizne informacije do kada će biti gotovi. Žele sve zatvoriti, završiti, pustiti i isprobati pa tek onda javiti'', kaže Sušac i dodaje da dezinformacije stalno kruže, te da mediji kopiraju bez provjere, da bolnica nema vode.

Vremenski uvjeti diktiraju

''Istina je imali su otežanu vodoopskrbu, ali imali su cisterne i sada imaju alternativne priključke. Sve što je trebalo i moralo biti obavljano jutros i jučer i dalje je funkcioniralo'', kazala je Sušac.

Još jednom je naglasila da su vremenski uvjeti upravo ono što usporava radove.

''Stvorilo se blato, segmentiralo je tlo i to je izazvalo ponovno puknuće na istom mjestu. Stojimo na raspolaganju, tu smo, radi se i nemamo informaciju kada će biti puštena voda, čim je budemo imali bit ćete obaviješteni i nadamo se da će sve ostati u današnjem danu'', poručila je Sušac.

Informacije o tome da je netko privatno kopao temelje za svoj objekt i probio vodovodnu cijev, mostarski Vodovod,po riječima Sušac, nema.

Otežani uvjeti rada

Podsjetimo, iz SKB Mostar jutros su za Bljesak.info rekli kako su na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Bijelom brijegu otežani uvjeti rada koji su uzrokovani prestankom opskrbe vodom.

''Prema našim saznanjima u popodnevnim satima bi trebalo doći do normalizacije vodoopskrbom, a do tada će se opskrba organizirati putem vode iz cisterni'', rečeno je jutros iz SKB Mostar.

Kažu da će se hitni operativni zahvati izvoditi, dok će se sve ostalo što može čekati prolongirati do normalizacije vodoopskrbom. Kako nam javljaju čitatelji, medicinsko osoblje komentira da im ovako ni u ratu bilo, jer vodu iz cisterni u kantama nose na odjele.

Odgoda nastave

Inače Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom brijegu zbog problema s vodoopskrbom donijela je odluku o prelasku na online nastavu.

''Obavještavamo vas kako je zbog izmjene cjevovoda u našem naselju (Bijeli brijeg) obustavljena opskrba pitkom vodom te zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti odvijati redovitu nastavu poštujući sve epidemiološke mjere. Stoga, od danas, 1. veljače 2021. godine, nastavni proces odvijat će se na daljinu (online), počevši od druge smjene. Nastava na daljinu odvijat će se dok se ne steknu uvjeti povratka u školske klupe, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni'', naveli su na stranici škole, uz napomenu da su osigurani uvjeti za rad produženog boravka, te će se nastava u PB odvijati kao i obično.

 

Kopirati
Drag cursor here to close