Radovi isključili vodu

''Ovako ni u ratu bilo nije'' - Zbog nestanka vode otežani uvjeti u SKB Mostar

Hitni operativni zahvati će se izvoditi
Vijesti / Flash | 01. 02. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Bijelom brijegu otežani su uvjeti rada koji su uzrokovani prestankom opskrbe vodom, rečeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

''Prema našim saznanjima u popodnevnim satima bi trebalo doći do normalizacije vodoopskrbom, a do tada će se opskrba organizirati putem vode iz cisterni'', rečeno je iz SKB Mostar.

Kažu da će se hitni operativni zahvati izvoditi, dok će se sve ostalo što može čekati prolongirati do normalizacije vodoopskrbom.

Kako nam javljaju čitatelji, medicinsko osoblje komentira da im ovako ni u ratu bilo, jer vodu iz cisterni u kantama nose na odjele.

Inače, iz Vodovoda je priopćeno da će naselja Bijeli brijeg i Smrčenjaci biti bez vode u ponedjeljak, 1. veljače.

''Zbog kvara na cjevovodu, te nepovoljnim vremenskim uvjetima, radovi se nastavljaju i danas u naselju Smrčenjaci i Bijeli brijeg'', navodi se.

Planirano uključenje na vodovodnu mrežu se odgađa dok se ne sanira kvar i stvore uvjeti za normalizaciju vodoopskrbom.

''O mogućim promjenama stanja biti ćete blagovremeno obaviješteni. Hvala svim potrošačima na koje se ova obavijest odnosi na strpljenju i razumijevanju'', naveli su iz vodovoda.

Mještani ovih naselja ogorčeni su i ljuti, jer su prekide u opskrbi vodom imali tijekom vikenda u više navrata, bez ikakve informacije u kojem će točno vremenskom razdoblju biti bez vode. A nakon što su dobili informaciju, voda se nije vratila u navedenom vremnu, kažu nam naši čitatelji stanovnici ovog naselja.

Odgoda nastave

Inače Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića donijela je odluku o prelasku na online nastavu.

''Obavještavamo vas kako je zbog izmjene cjevovoda u našem naselju (Bijeli brijeg) obustavljena opskrba pitkom vodom te zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti odvijati redovitu nastavu poštujući sve epidemiološke mjere. Stoga, od danas, 1. veljače 2021. godine, nastavni proces odvijat će se na daljinu (online), počevši od druge smjene. Nastava na daljinu odvijat će se dok se ne steknu uvjeti povratka u školske klupe, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni'', naveli su na stranici škole, uz napoenu da su osigurani uvjeti za rad produženog boravka, te će se nastava u PB odvijati kao i obično.


Kopirati
Drag cursor here to close