Ide, ide, ide zima...

Toplije u novu zimu: Radovi na zgradi Ravnateljstva mostarske bolnice

Radovi poput termoizolacije zidova i krovova, zamjene stolarije i fasadnih otvora, zamjene rasvjetnih tijela energijski efikasnijima i zamjene energenta će, između ostalog, biti urađeni u sklopu implementacija mjera energijske efikasnosti
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 10. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su u tijeku radovi na utopljavanju Ravnateljstva SKB Mostar, koje se nalazi u ulici Kralja Tvrtka gdje je ujedno smještena i COVID bolnica.

Podsjetimo, federalna vlada je prije godinu dala suglasnost za provedbu mjera energetske efikasnosti za razdoblje 2020. - 2024. godina za objekte od značaja za FBiH, koju je utvrdio Upravni odbor Projekta energetske efikasnost u Bosni i Hercegovini za Federaciju BiH.

Riječ je, između ostalog, o klinikama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, infektivne bolesti, potom kožne i spolne bolesti, te unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, Centru za kliničku farmakologiju i Ravnateljstvu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Foto: Bljesak.info / Radovi na zgradi Ravnateljstva mostarske bolnice
Foto: Bljesak.info / Radovi na zgradi Ravnateljstva mostarske bolnice

Radovi poput termoizolacije zidova i krovova, zamjene stolarije i fasadnih otvora, zamjene rasvjetnih tijela energijski efikasnijima i zamjene energenta će, između ostalog, biti urađeni u sklopu implementacija mjera energijske efikasnosti na ovim objektima.

U razdoblju od 2016. do 2020. godine, u sklopu Projekta je uspješno završena implementacija mjera energijske efikasnosti na 55 objekata s područja Federacije BiH, u čiju obnovu je uloženo preko 25 milijuna KM.

Do 2020. godine, neki od postignutih rezultata su: procijenjeno 17.716.570 kWh uštede godišnje, poboljšan komfor za preko 457.009 korisnika, 1.325 kreiranih zelenih radnih mjesta, emisije CO 2 smanjene za 4.564 tona u toku godine.

Kopirati
Drag cursor here to close