Šta 20, 30? Dvjesta, trista, da, da, dvjesta, trista!

Milijarder Emirata obećao da će skočiti sa Starog mosta u Mostaru

Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 12. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paviljon Bosne i Hercegovine u Dubaiju posjetio je šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Milijarder, član vladajuće obitelji Al Maktoum u Dubaiju za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih kraljevskih članova svijeta.

Kako doznaje Bljesak.info, dolazak milijardera iz Emirata najavljen je samo 3 sata prije dolaska, što je iznenadilo i samog organizatora koji je vijest ocijenio ugodnim iznenađenjem.

Šeik je dočekan svečano, a o kakvom se gostu radi svjedoče i domaćini koji su čekali red ispred paviljona za zajedničku fotografiju.

Inače je, predsjednik Uprave za civilno zrakoplovstvo Dubaija, izvršni direktor i osnivač Emirates grupe, predsjednik Dubai World i osiguravajuće kompanije Noor Takaful.

On je i trenutni kancelar prvog na Bliskom istoku istraživački baziranog postdiplomskog univerziteta Britanskog univerziteta u Dubaiju, predsjedavajući Vrhovnog fiskalnog odbora Dubaija, drugi potpredsjednik Izvršnog vijeća Dubaija i predsjednik Emirates NBD Bank PJSC.

Šeik je u razgovoru sa nazočnima obećao da će skočiti sa Starog mosta u Mostaru.

U obilasku bh. paviljona bio je i Mohammed Ibrahim Al Shaibani također poznat kao NJ.E. Ekselencija Mohammed Al Shaibani. On je nekraljevski vladin službenik u The Ruserving Dubai.

S njima se susreo i Denis Zvizdić koji predstavlja bh. delegaciju u Dubaiju i tom prilikom je delegacija BiH članu kraljevske obitelji Maktoum uručila poklon sa simbolom BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close