EU GMP certifikat

ZADA Pharmaceuticals uspješno obnovila najviši standard za proizvodnju lijekova

ZADA Pharmaceuticals d.o.o., vodeći proizvođač lijekova s potpunim domaćim vlasništvom, objavio je uspješno obnavljanje EU GMP certifikata, najvišeg standarda za proizvodnju lijekova
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 03. 2024. u 08:49 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ZADA Pharmaceuticals d.o.o., vodeći proizvođač lijekova s potpunim domaćim vlasništvom, objavio je uspješno obnavljanje EU GMP certifikata, najvišeg standarda za proizvodnju lijekova, navodi se u priopćenju kompanije ZADA Pharmaceuticals iz Lukavca.

Europska agencija za lijekove (EMA) nadzire ovaj standard, koji je ključan za osiguravanje kvalitete i sigurnosti farmaceutskih proizvoda. Ovo je drugo po redu obnavljanje ovog zahtjevnog certifikata za ZADA Pharmaceuticals, koji je prvi put dobio certifikat u svibnju 2019. godine.

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provela je audit procesa, potvrđujući usklađenost ZADA Pharmaceuticals s EU GMP standardima. HALMED je priznat kao jedno od najvažnijih inspekcijskih tijela u EU i članica Mreže farmaceutskih inspekcijskih tijela koja pokriva 52 države.

"Ovo je još jedan značajan korak za ZADA Pharmaceuticals u osiguravanju kvalitete naših proizvoda", izjavio je predstavnik kompanije. "Ova obnova certifikata dodatno potvrđuje našu predanost pružanju visokokvalitetnih farmaceutskih proizvoda, što istovremeno jača reputaciju bosanskohercegovačke farmaceutske industrije."

ZADA Pharmaceuticals je posebno prepoznatljiva po svojim proizvodima za liječenje kardiovaskularnih bolesti, uključujući Corrigo (nebivolol), Atenzio (Valsartan) i Atenzio plus (Valsartan / HCT). Kompanija također nudi antibiotike za liječenje sistemskih infekcija, kao što su Nifuran (nitrofurantoin) i Ciprozad (ciprofloksacin), te dodatke prehrani poput Prosta Balance i Beta G kids.

Ulaganje u istraživanje i razvoj (R&D) osiguralo je kompaniji status prepoznatljive farmaceutske industrije s vlastitim formulacijama i tehnološkim pristupima za proizvodnju generičkih lijekova s dodanom vrijednošću.

Trenutno zapošljava 150 radnika, a osigurava kvalitet u skladu s smjernicama EU GMP i standardima EN ISO 9001, uz interni sustav upravljanja kvalitetom prema Poslovniku kvaliteta ZADA Pharmaceuticals, navode iz ove kompanije.

HALMED

HALMED je jedno od najpriznatijih inspekcijskih tijela u EU i članica je Mreže Pharmaceutical Inspection Convention i Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme (PIC/S) koja predstavlja konvenciju regulatornih tijela koju čine 52 države uključujući EU, SAD i Japan, a ujedno je i jedna od prvih osam članica EU čiju inspekciju je priznala Američka uprava za hranu i lijekove (engl. Food and Drug Administration, FDA).

Kopirati
Drag cursor here to close