HNŽ

Vlada diže kredit za hotel Ero

Vlada će vrlo povoljno osigurati sredstva potrebna za završetak postupka kupnje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 07. 2018. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Hotel Ero

Na današnjoj 82. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je donijela  Odluku o kreditnom zaduženju za završetak kupovine hotela Ero u Mostaru.

''U sklopu nastavka postupka nabave poslovnog prostora Hotel Ero, Vlada je usvojila Odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke BiH za iznos od 11 milijuna maraka, s rokom otplate pet godina i kamatnom stopom 2,5 posto'', navedeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na ovaj način, Vlada će vrlo povoljno osigurati sredstva potrebna za završetak postupka kupnje.

Podsjećamo, Vlada HNŽ-a u lipnju 2017. godine je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ''Ero'' površine cca 9.500 metara četvornih. Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM. Vlada bi u rekonstrukciju ''Ere'' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

Inače, trenutno se u zgradi mostarskog hotela nalaze ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te obrazovanja i znanosti, Federalna porezna uprava odjel za HNŽ-a te Turistička zajednica HNŽ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close