Hoće li biti sastanaka?

Sindikat policije odgađa prosvjede: Vlada HNŽ dobila još nekoliko dana

Vlada HNŽ-a dobila je još nekoliko dodatnih dana da pozove predstavnike Sindikata policije na pregovore
Vijesti / Politika | 22. 06. 2018. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Sindikat policije MUP-a HNŽ-a prolongirao je najavljeni prosvjed, u nadi da će Vlada HNŽ-a primiti na sastanak pregovarački tim Sindikata.

''U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, a na zahtjev premijera Vlade HNŽ-a 21. lipnja, održan je zajednički sastanak menadžmenta MUP-a HNŽ-a i predstavnika sindikata policije. Na sastanku se razgovaralo o popuni upražnjenih radnih mjesta, činovanju i promicanju policijskih službenika, usklađivanju Zakona o policijskim službenicima HNŽ sa odredbama Federalnog zakona o policijskim službenicima, procesu pregovora i potpisivanju Granskog kolektivnog ugovora, o povećanju plaće, isplati potraživanja po pravosnažnim sudskim preudama, te sistematizaciji radnih mjesta unutar ministarsava'', priopćeno je iz Sindikata policije, gdje ističu da su navedeni zaključci upućeni na razmatranje premijeru Vlade HNŽ-a.

''U duhu dobre volje iskazane od strane resornog ministra i kooperativnosti od strane Sindikata policije MUP-a HNŽ-a, Upravni odbor Sindikata policije donio je odluku o dodatnom vremenu Vladi HNŽ-a da primi pregovarački tim sindikata policije. Samim time i ranije najavljeni prosvjedi Sindikata policije zakazani za 25.06, prolongiraju se na 28.06. u 11 sati, ukoliko ne dođe do sastanka s predstavnicima sindikata'', priopćeno je iz Sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close