Telemach BH

Uspješno završena III sesija Leader Roots programa s Telemachom BH i Ingrid Vanderveldt

Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 11. 2023. u 15:26 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji s Telemachom BH, AmCham BiH uspješno je realizirao treću sesiju Leader Roots programa, fokusiranu na temu "Inovativno liderstvo u doba promjena". U okviru ovog inspirativnog, novog ciklusa Masterclassa, članica Uprave Telemacha BH Hajdi Mostić i Amcham BiH su zvanično predstavili novi modul Leader Roots programa - Harvard Business School case studije - kojim se u interaktivnoj diskusiji polaznika iz različitih uglova analiziraju stvarni izazovi uspješnih kompanija i u timskom radu dolazi do mogućih rješenja.

Prezentirana, zanimljiva HBS studija slučaja se bavila strateškim izazovima kompanije Netflix u periodu 2020. godine.

Istaknuta gošća ovog događaja bila je i Ingrid Vanderveldt, uspješna poslovna žena, medijska ličnost i investitorica. Njen doprinos kao lidera i poduzetnice bitan je za Program jer donosi bogato iskustvo iz globalnog poslovnog svijeta. Vanderveldt je poznata po vođenju milijunskih projekata, te su njeni uvidi značajno obogatili perspektivu sudionika Leader Roots programa.

U poslovnom svijetu često se susrećemo s izazovom kako pristupiti uspješnim pojedincima. Često ti pojedinci nisu dostupni za konvencionalne interakcije ili savjete. Stoga vas potičemo da razmotrite osobe koje su otvorene za suradnju, spremne provesti vrijeme s vama i prepoznati prilike koje im želite pružiti. Bitno je omogućiti ljudima da pronađu svog profesionalnog mentora ili partnera, stvarajući platforme koje olakšavaju povezivanje i dijalog. Time se stvara prilika za izgradnju konstruktivnih poslovnih odnosa i međusobnu podršku“, kazala je Ingrid Vanderveldt.

Admir Drinić, CEO kompanije Telemach BH, s sudionicima je podijelio svoje stavove o izazovima i prilikama u industriji tehnologije i telekomunikacija. Njegovo prisustvo doprinijelo je raznolikosti perspektiva o liderstvu, pružajući šire razumijevanje teme.

Čast nam je i zadovoljstvo biti dio programa za koji nas veže zajednički cilj - izgradnja snažne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini. S polaznicima Leader Rootsa smo podijelili svoju priču, koja nije samo uvid u našu korporativnu kulturu, poslovne procese i pokazatelje uspjeha, već i putokaz za sve mlade ljude koji žele biti biznis lideri u ovim dinamičnim vremenima. Na putu do liderske pozicije u sektoru telekomunikacija nas je vodilo znanje, inovativnost i hrabrost u prihvaćanju i implementaciji svega što donose nove tehnologije. Kompanija Telemach BH danas je istinski primjer kako se inovativnim liderstvom u doba velikih (tehnoloških) promjena na globalnom nivou, može napraviti pozitivna promjena u lokalnoj zajednici i oblikovati njena budućnost. U tom kontekstu, nadamo se da smo nadahnuli sve ove mlade ljude da u srcu pomenutih promjena pronađu svoju priliku za rast i razvoj“, istakao je Admir Drinić, CEO Telemacha BH.

Uz inspirativno predavanje i razmjenu iskustava, sesija je bila prilika za efikasno povezivanje sudionika iz različitih sektora. Raznolikost pristupa liderstvu postao je fokus, pružajući sudionicima šire razumijevanje i omogućujući im odabir pristupa koji najbolje odgovara njihovim timovima.

Kroz ovaj program ostvaruje se kvalitetna povezanost s vodećim stručnjacima iz regije i svijeta, dodajući novu vrijednost iskustvu sudionika. Leader Roots program i dalje će biti posvećen održivom razvoju karijere, oblikovanju autentičnih lidera spremnih na vođenje organizacija kroz buduće izazove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close