Čeka se potvrda

Šuška se o imenima novih direktora EPHZHB

Drago Bago iz Posušja će opet biti generalni direktor, a prema nekim informacijama Vladi Federacije su poslana imena na potvrdu Baginog tima.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 02. 2024. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne trebala bi tijekom idućeg tjedna dobiti novo rukovodstvo.

Već neko vrijeme poznata je informacija kako će Drago Bago iz Posušja opet biti generalni direktor.

Prema neslužbenim informacijama Vladi Federacije je poslan zahtjev za suglasnost na izbor šest izvršnih direktora, a prema tim informacijama novi direktori bi trebali btii Mario Bandić, Vedrana Galić Ćavar, Josip Čelan, Jelena Bukić, Vitomir Dodig i Sonja Sušac.

Bez imena iz Mostara

Sveukupno su zabilježene 82 prijave za ovih šest pozicija.

Imena mogućih direktora dolaze većinom iz Posušja, Gruda, Livna i čak tri iz Čapljine, a nema niti jednog imena iz Mostara i Prozora-Rame.

Podsjetimo, u travnju 2023. godine svi direktori EPHZHB su na čelu s generalnim diroktorom Marinkom Giljom podnijeli ostavke, kada su imenovani vršitelji dužnosnti izvršnih direktora tog javnog poduzeća.

Tada je za v.d. generalnog direktora imenovan Drago Bago, za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Robert Lesko, za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove Anabela Brekalo, za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije Dražen Zelenika, za v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije Ilija Bakalar i za v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom Ivica Prskalo.

Izvanredna skupština

U međuvremenu na stranicama EPHZHB jedino je navedeno kako je Nadzorni odbor Društva  16. veljače 2024. godine, sazvao 50. (izvanrednu) skupštinu Javnoga poduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" d.d. Mostar, koja će se održati 6. ožujka 2024. godine s početkom u 12.00 u prostorijama Društva u Mostaru, Ulica Alekse Šantića 106A.

Predloženi Dnevni red skupštine je Izbor radnih tijela Skupštine Društva, odnosno Predsjednika Skupštine; Dva ovjerivača zapisnika.

Točka dva je donošenje Odluke o razrješenju članova Nadzornoga odbora JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar zbog isteka mandata; zatim Donošenje Odluke o izboru i imenovanju vršitelja dužnosti članova Nadzornoga odbora JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar ispred državnoga kapitala; i donošenje Odluke o usvajanju Plana poslovanja JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar za 2024. – 2026. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close