Umjesto Galića

Slavica Karačić imenovana ravnateljicom RTV Herceg-Bosne

Nova ravnateljica Karačić iza sebe ima bogatu diplomatsku karijeru, a prije imenovanja na ovo mjesto bila je na dužnosti veleposlanice BiH u Vatikanu, navode iz Radiotelevizije Herceg-Bosne.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 12. 2020. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arhiva / Bivša veleposlanica u u Južnoj Americi i Vatikanu, Slavica Karačić

Slavica Karačić ovoga je tjedna imenovana na mjesto ravnateljice Radiotelevizije Herceg-Bosne. Ona na ovu dužnost dolazi umjesto Stipe Galića, objavila je RTV HB.

Nova ravnateljica Karačić iza sebe ima bogatu diplomatsku karijeru, a prije imenovanja na ovo mjesto bila je na dužnosti veleposlanice BiH u Vatikanu.

Nakon izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, Karačić je bila dio hrvatskih kadrova za koje više nije bilo mjesta u diplomaciji.

Dosadašnji ravnatelj Stipe Galić je u zadnjih godinu i po dana, zajedno sa svojim suradnicima, približio RTV Herceg-Bosnu široj publici, navedeno je.

Pred novom je ravnateljicom sada izazov da započeti proces dodatno unaprijedi i postigne da ovaj TV kanal bude dostupan Hrvatima u cijeloj BiH, ali i izvan nje.

Slavica Karačić je rođena u Širokom Brijegu, udana je i majka dvoje djece. Karijeru je započela u nekadašnjoj Hypo Banci.

Diplomirala je 1999. godine iz Filozofije i književnosti na sveučilištu u Zagrebu.

Bila je 2006. i 2007. godine veleposlanica u Argentini, Čileu, Peruu i Urugvaju, sa sjedištem u Buenos Airesu, potom savjetnica u Ministarstvu financija od 2008. do 2012. godine. Govori engleski i španjolski.

Kopirati
Drag cursor here to close