Proračun općine

Žepčaci prosvjedovali protiv financiranja RTV Herceg-Bosne

''Ovo je samo nastavak jedne dogovorene politike HDZ-a i SDA'', kazao je vijećnik SDP-a.
Vijesti / Flash | 22. 09. 2019. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix / Žepčaci prosvjedovali protiv financiranja RTV Herceg-Bosne

Blizu 50 stanovnika Općine Žepče okupilo se u nedjelju ispred Doma kulture odakle su mirnom šetnjom do zgrade Općine Žepče izrazili nezadovoljstvo što će se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Žepče uopće raspravljati o financiranju Radiotelevizije Herceg-Bosne iz proračuna ove općine, prenosi Klix.

S transparentnom "Nećete!!! Financirati privatnu RTV 'Herceg-Bosne' novcem građana" stanovnici Žepča su, unatoč kiši, održali šetnju od nekoliko desetina metara do zgrade Općine Žepče gdje su se kratko zadržali nakon čega im se obratio vijećnik SDP-a Elvis Botić.

"Prije tri mjeseca u Žepču je pokrenuta ta priča o Radioteleviziji Herceg-Bosne, a poenta je da građani Žepča, bez obzira na narodnost, ne žele to plaćati iz proračuna, bilo koju televiziju, a kamoli privatnu televiziju Dragana Čovića", kazao je Botić te dodao:

"Zaista, ovo je ružna poruka za sugrađane koji ne podržavaju ovakav projekt i mislim da nije prihvatljivo da se o ovome uopće raspravlja i da se nalazi na sjednicama Općinskog vijeća. Ovo je samo nastavak jedne dogovorene politike HDZ-a i SDA gdje HDZ koristi svoje poluge moći, a SDA šuti i time zadržava svoje skromne pozicije."

Foto: Klix / Žepčaci prosvjedovali protiv financiranja RTV Herceg-Bosne

Kazao je da je uvjeren da je ovo politički dogovor te je kao odgovor žepačkoj SDA kazao da se ovo ipak moglo zaustaviti.

"Mogao je predsjedavajući ovu točku ne staviti na dnevni red, možda bi ona u tijeku sjednice ponovo bila stavljena, ali se ne bi pokazala njegov doprinos da se to nađe na dnevnom redu i da se eventualno usvoji. Prije tri mjeseca načelnik je to dodatno predložio, tako bi se i sad dogodilo, ali ovim potezom predsjedavajući iz SDA je dodatno otežao da se ovo spriječi", zaključio je Botić.

Šetnja i obraćanje su završeni nakon desetak minuta, a točka dnevnog reda Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar bit će predmet rasprave na sjednici Općinskog vijeća u četvrtak 26. rujna s početkom u 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close