Repriza u Mostaru

Putnici ogorčeni: Ponovno sjedili na podu, neki ostali i bez prijevoza

"Ponovno, po tko zna koji put u zadnjih par mjeseci dolazi do prenatrpanosti vlaka, putnika koji sjede po podu, kao i onih putnika koji ostaju na Željeznici uskraćeni za vožnju", napisao je čitatelj portala Bljesak.info.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 05. 2022. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ponedjeljak, 30. svibnja u redovnoj vožnji na relaciji Mostar - Sarajevo, kapacitet vlaka je popunio osnovnoškolski izlet, koji je prema prodaji karata zauzeo 150 mjesta", napisao je na našu mail adresu jedan od putnika.

Naime, kako navodi, na blagajni mu je potvrđeno da su Željeznice za ovu vožnju znale tri dana ranije.

"Pitanje ostaje, zašto školski izlet koji je očito izvanredna vožnja, zauzima mjesta običnim putnicima koji putuju ovom linijom te zašto iz Željeznica nisu osigurali dodatni vlak za osnovnoškolce. Ovako ponovno, po tko zna koji put u zadnjih par mjeseci dolazi do prenatrpanosti vlaka, putnika koji sjede po podu, kao i onih putnika koji ostaju na Željeznici uskraćeni za vožnju", napisao je čitatelj portala Bljesak.info.

Podsjetimo, samo nekoliko dana ranije pisali smo o velikim gužvama u vlaku te da je veliki broj putnika morao stajati ili sjediti po podovima vagona zbog istog razloga.

I tada se na spomenutoj liniji našla ekskurzija osnovnoškolaca dok su se karte, unatoč tome, nastavile prodavati bez uvida u popunjenost vlaka.

Odgovor smo tada potražili u Javnom poduzeću Željeznice FBiH, a iz kojeg su kazali kako stajanje putnika može biti osobni izbor u vagon restoranu, ali i greška ljudskog faktora jer su na blagajni izdavane karte bez prethodne provjere popunjenosti kapaciteta vlaka.

Iz Željeznica su tada naveli kako ''Uprava ŽFBiH razmatra nove modalitete kada je riječ o izdavanju putničkih rezervacija''.

Istaknuli su kako su zbog pojačanog zanimanja za putovanje na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, a nakon što su upoznati sa pritužbama građana, ''Željeznice FBiH od 21. svibnja, u dane vikenda, uvele pojačane putničke kapacitete kako bi mogli udovoljiti zahtjevima putnika i pružile zahtijevani nivo usluge''.

''Kapacitet Talgo garnitura je 237 sjedišta - 200 sjedišta II razreda, 36 sjedišta I razreda i jedno sjedište za invalide. U dane vikenda taj broj je udvostručen, što bi trebalo zadovoljiti trenutne zahtjeve putnika. ŽFBiH u ljetnoj turističkoj sezoni, razmatraju i mogućnost, u dogovoru a partnerima, uvođenje dodatnog sezonskog vlaka u razdoblju od lipnja do rujna 2022. godine'', naveli su za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close