Odluka

Zdravstvenim ustanovama ZZO HNŽ šalje 70% sredstva od premija osiguranja

Upravno vijeće jednoglasno je usvojilo Odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama za 2022. godinu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 02. 2022. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, daans je u hotelu ''Mostar'' u Mostaru, održalo je drugu redovitu sjednicu.

Na održanoj sjednici članovi Vijeća su razmatrali i usvojili izvatke iz zapisnika s prethodne dvije sjednice, Izvješće o popisu sredstava, obveza i potraživanja za 2021.godinu, Izvješće o realiziranju odluka Upravnog vijeća po zahtjevu zdravstvenih ustanova za odobravanje predujma sredstava u 2021.godini i Odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama za 2022. godinu. 

Nakon analize i usvajanja predloženih izvješća, Upravno vijeće ZZO-a HNŽ/K jednoglasno je usvojilo Odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama za 2022. godinu.

Zdravstvenim ustanovama, koje su u ugovornom odnosu sa Zavodom i pružaju usluge primarne, specijalističko-konzultativne i bolničke zdravstvene zaštite na području HNŽ/K, Zavod će doznačiti 70% sredstva koja su prikupljena od osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokrića dijela troškova zdravstvene zaštite putem premije osiguranja za 2022.godinu i sredstva koja su prikupljena od participacije od osoba koje nisu pribavile premiju osiguranja za 2022.godinu.

Ova sredstva zdravstvenim ustanovama biti će doznačena sukladno broju osiguranika i broju zdravstvenih usluga koje pružaju, navodi se u priopćenju Zavoda. 

Kopirati
Drag cursor here to close