GIVING IS THE NEW BLACK

Narodnim kuhinjama širom BiH dm donirao 9.062 obroka

U pripremi i podjeli obroka sudjelovali i dm zaposlenici.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 12. 2022. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na datum 26.11.2022. dm BiH odvojio 5 posto od ukupnog prometa kako bi donirao narodnim kuhinjama širom BiH u sklopu aktivnosti GIVING IS THE NEW BLACK, tijekom prosinca je ta aktivnost i realizirana.

Tako je za 20 narodnih kuhinja u 24 grada širom zemlje donirano 9.062 obroka ukupne vrijednosti 49.331 KM.

Foto:PR / Narodnim kuhinjama širom BiH dm donirao 9.062 obroka

„Iz godine u godinu iznos donacije koju dm odvaja za aktivnosti GIVING IS THE NEW BLACK se uvećava, za što moramo zahvaliti i našim kupcima koji prepoznaju i podržavaju sve što radimo za lokalnu zajednicu u kojoj djelujemo. U realizaciji same aktivnosti, pripremi i podjeli obroka učestvovali su i dm zaposlenici, njih 31, te tako poklonili zajednici 248 sati društveno-korisnog rada. Tijekom godine dm BiH je, kroz razne CSR i druge aktivnosti te donacije prilikom otvorenja dm trgovina, donirao više od 174.000 KM“ izjavila je Emina Mušinović, voditeljica odjela Razvoj ljudskih resursa dm-a u BiH.

U BiH trenutno radi najmanje 60 narodnih kuhinja, a zahvaljujući godini visoke inflacije i poskupljenja osnovnih životnih namirnica, broj korisnika se stalno povećava.

Foto:PR / Narodnim kuhinjama širom BiH dm donirao 9.062 obroka

Upravo je zbog toga kroz program Pravni okvir za filantropiju kojeg financira USAID, a provodi Fondacija Mozaik s partnerima pokrenuta inicijativa „Nitko gladan. Nitko sam“ koja ima za cilj djelovanje na zakonodavstvo kako bi se donacije hrane oslobodile od plaćanja PDV-a, čime bi se povećao broj donacija.

Kompanija dm se kao član Filantropskog foruma zalaže za sve olakšice prilikom doniranja i brige o najugroženijim kategorijama društva.

Kopirati
Drag cursor here to close