Mreža Naše društvo

Direktor JP Komunalno 'priznao' nezakonite komunalne djelatnosti u Mostaru

''Iznimno nam je zadovoljstvo, što smo vrlo obimnu dokumentaciju dopunili još jednim, vrlo zanimljivim, dokumentom kojeg smo nazvali – Hvala Esade!''
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 04. 2020. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža Naše društvo već godinama ukazuje na netransparentno i nezakonito obavljanje komunalnih djelatnosti u Gradu Mostaru. Iz proračuna Grada izvlače se milijuni, bez valjanih ugovora, operativnih planova i bilo kakve odgovornosti za stanje na terenu. Sva saznanja i materijalne dokaze Mreža Naše društvo davno je proslijedila u Tužiteljstvo HNŽ-a, objavljeno je na Pravo na Grad.

''Iznimno nam je zadovoljstvo, što smo vrlo obimnu dokumentaciju dopunili još jednim, vrlo zanimljivim, dokumentom kojeg smo nazvali – Hvala Esade!'', navodi se u tekstu.

Naime, došli su do dokumenta koji potpisuje direktor JP Komunalno Esad Pobrić.

''Naravno, direktor nije planirao da će ovaj dokument dospjeti u javnost, pa je sasvim otvoreno, priznao sve nezakonite aktivnosti, koje u suradnju s nadležnim gradskim odjelom, provodi već godinama.

Pogledajte, kako direktor Pobrić odgovara načelnici Odjela za komunalne poslove Amiri Trbonja na pitanje vezano za raspoložive kapacitete za realizaciju poslova zajedničke komunalne potrošnje u 2020. godini.

Foto: Mreža Naše društvo / Dokument

Što je sve priznao direktor Esad Pobrić?

  • JP Komunalno nema nikakve pravno definirane odnose s Komosom i Parkovima.

Pitamo, ako nemate nikakve pravno definirane odnose, kako obavljate plaćanje?!

  • JP Komunalno nema mogućnost procjenjivati njihove kapacitete.

Zašto angažirate poduzeća o čijim kapacitetima nemate pojma, a sve trošeći novac građana?!

  • Sporna je činjenica da Grad vrši nadzor izvršenih poslova od strane Komosa i Parkova, a potpisuje dnevnike JP Komunalno na temelju kojih se uspostavljaju fakture.

Zašto pristajete da ime Vašeg poduzeća JP Komunalno stoji na komunalnim dnevnicima koje popunjavaju druga dva poduzeća?!

  • Ovi odnosi potpuno su neuređeni.

Što ste konkretno poduzeli u posljednjih 10 godina, kako bi se prestalo s tim nezakonitim aktivnostima?!

Ono, što nas je posebno obradovalo, je priznanje

  • Planiranje nije moguće i zbog činjenice da se ne zna koliko će biti naloga niti obujam radova po tim nalozima.

Drugim riječima, direktor je priznao, da ne postoje operativni i dinamički planovi na temelju kojih se realiziraju aktivnosti održavanja javne higijene i zelenih površina, a što bi trebalo biti temeljni dokument za obavljanje ovih djelatnosti.

U konačnici, nakon svi ovih priznanja, čemu se građani mogu nadati?!

Ostaje nam samo nadati se, da će nadležne institucije napokon reagirati, i to ne samo Tužiteljstvo HNŽ-a, nego i druge inspekcije i službe nadzora.

Što reći na sve ovo nego – Hvala Esade! Lijepo je znati da svi sve znate i priznajete'', navodi se u objavljenom tekstu.

Kopirati
Drag cursor here to close