Ja sam odrast'o na pesmama gradskih boema ...

Let iz Mostara za Beograd: Poznate cijene karata

Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 01. 2024. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izravna zračna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja travnja do završetka listopada tri puta tjedno, a karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je u razgovoru za Fenu direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

"Air Serbia ispunila je uvjete Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljat će izravne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar. Mislim da je 22. travnja prvi let, a bit će dostupni do završetka listopada uz mogućnost produljenja.

Predviđeno odvijanje letova je tri puta tjedno, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definirati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura", kazao je Đuzel.

Stiže SkyAlps

Druga kompanija koja je ispunila sve uvjete Javno poziva je talijanska aviokompanija SkyAlps.

"Oni su predložili povezivanje Mostara s Rimom, Barijem, Veronom i Munchenom, trenutno smo u procesu definiranja ugovora, a ja očekujem da bi on trebao biti potpisan do srijede, nakon čega bismo, također, odmah pustili karte u prodaju i nadamo se da neće biti negativnih iznenađenja.

Također, u razgovorima smo s poljskim LOT-om, postoji nekakva minimalna šansa za dogovor, ali to je još daleko od realizacije, tako da je je za sada to ovih šest ruta, tri prijevoznika SkyAlps, Croatia Airlines i AirSerbia. Mislim da je to jako dobro", naglasio je Đuzel.

20.500 putnika u 2023.

Kazao je da je zadovoljan letovima u 2023. godini u kojoj je mostarski aerodrom imao 20.500 putnika.

"Ja sam imenovan za direktora u svibnju 2023. godine, mi smo u tom kratkom periodu nekako sve posložili, završili smo godinu s 20.500 putnika, a gotovo 99 posto tog prometa obavljeno je u zadnjih šest mjeseci. Ta tendencija rasta putnika je nastavljena i možemo reći da smo zadovoljni", istaknuo je direktor Zračne luke u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close