Redovna linija

Croatia Airlines će i u 2024. letjeti između Zagreba i Mostara

Ugovor između Zračne luke u Mostaru i Croatia Airlinesa bit će potpisa početkom siječnja, a u međuvremenu će hrvatski avioprijevoznik nastaviti s redovitim linija.
Gospodarstvo / Posao | 21. 12. 2023. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Croatia Airlines će i slijedeće godine tri puta tjedno povezivati Zagreb i Mostar, odlučila je uprava Zračne luke u Mostaru, koja je objavila da je hrvatski zrakoplovni prijevoznik odabran kao najbolji za obavljanje tih zračnih operacija.

Početkom prosinca Zračna luka u Mostaru raspisala je natječaj za letove između tog hercegovačkoga središta i Zagreba tijekom 2024. godine.

Nakon provedene procedure, Croatia Airlines je odabrana najpovoljnijim ponuđačem za održavanje redovite linije Mostar – Zagreb – Mostar.

Ugovor između Zračne luke u Mostaru i Croatia Airlinesa bit će potpisa početkom siječnja, a u međuvremenu će hrvatski avioprijevoznik nastaviti s redovitim linija.

Kako je za Hinu potvrdio ravnatelj Zračne luke Mostar Marko Đuzel, raspisan je još jedan natječaj uz subvencioniranje kako bi grad na Neretvi dobio dodatne veze s Europom i svijetom.

Ovisno od prijava on očekuje da će u sljedećoj godini Mostar biti povezan s još nekoliko važnih europskih destinacija.

Samo s pokretanjem linije sa Zagrebom, Zračna luka u Mostaru je u šest mjeseci ostvarila promet od 20.000 putnika.

Video: Bljesak.info

Protekle tri godine zbog korone i gubljenja drugih linija te je zračna lukaimala zanemariv broj putnika.

Nedavno je Vlada Federacije BiH dodijelila oko 660.000 eura Zračnoj luci Mostar, a dio tog novca usmjerit će za održavanje redovite linije sa Zagrebom.

Nova uprava najavila je i da planira rekonstruirati zgradu s terminalom za doček putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close