Na godinu dana

Jasmin Bešo novi predsjednik FERK-a

Dužnost predsjednika FERK-a je izmjenjiva i traje godinu dana, priopćeno je iz te komisije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 10. 2017. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici donijela Odluku prema kojoj se Jasmin Bešo, član FERK-a iz reda bošnjačkog naroda, bira za predsjednika FERK-a na razdoblje od godinu dana, počevši od 8. listopada ove godine.

Sukladno Zakonu o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine dužnost predsjednika FERK-a je izmjenjiva i traje godinu dana, priopćeno je iz te komisije.  

Na sjednici je, po zahtjevu podnositelja PROENERGY d.o.o. iz Mostara izmijenjena i dopunjena Dozvola za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda, i to s rokom valjanosti do 24.2.2020. godine.

U postupak javne rasprave upućen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva INTER d.o.o. Tešanj, i to za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani "INTER IN 23-1", na lokalitetu Tešanjka-Žabljak, općina Usora. Zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare FERK-u, na navedeni nacrt dozvole do 16.10.2017. godine do 12 sati.

FERK je donio i tri rješenja po žalbama na akte koje su donijela JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close