Iskustvo donosi iz Švicarske

Hercegovac će projektirati dugo čekanu garažu u blizini Dječje bolnice u Klaićevoj

Iza kompanije Bridge Anchor stoji uspješni Mostarac na radu Švicarskoj, Ljupko Perić, doktor građevinskih znanosti koji već 40 godina živi i radi u toj zemlji.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 04. 2024. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Dr. sc. Ljupko Perić

Nakon što je Bljesak.info nedavno objavio da su tvrtke na čijem su čelu Hercegovci dale najpovoljnije ponude za obnovu zagrebačkog Doma sportova, eksluzivno saznajemo o još jednom uspjehu stručnjaka iz Hercegovine u glavnom gradu Hrvatske.

Naime, u ponedjeljak su u Zagrebu objavljeni rezultati natječaja za projektiranje garaže u Klaićevoj ulici, gdje već dugi niz godina Zagrepčani muče muku s parkiranjem u blizini Dječje bolnice u toj ulici. Gradske vlasti su konačno napravile prvi korak i objavile rezultate natječaja.

Samo za nedovoljno upućene veliko iznenađenje predstavlja podatak da je najpovoljniju ponudu dala kompanija Bridge Anchor iz Zagreba. Bljesak.info je saznao kako iza te kompanije stoji Ljupko Perić, doktor građevinskih znanosti, uspješni Mostarac koji već 40 godina živi i radi u Švicarskoj.

Pristiglo je ukupno 11 ponuda, a Bridge Anchor bio je najpovoljniji za naručitelje posla, s tim da je od nekih ponuđača bio gotovo dvostruko povoljniji. 

Perić je suvlasnik i osnivač MWV AG, jednog od najvećih projektnih ureda u Švicarskoj.

Treba podsjetiti da je Ljupko Perić jedan od prvih diplomaca Građevinskog fakulteta u Mostaru nakon njegovog osnivanja.

U svome radu u Švicarskoj stekao je niz značajnih referenci, kako na objektima sličnim ovom u Klaićevoj, tako i u drugim građevinskim projektima, primjerice za zračnu luku u Zürichu, stambeno-poslovna naselja u tom gradu itd.

U ekskluzivnoj izjavi za naš portal gospodin Perić je kazao da će mu biti izuzetna čast i obaveza sudjelovati u ovom projektu, iznimno značajnom za grad Zagreb i cijelu Republiku Hrvatsku.

Tako će nakon sanacije kultnog Doma sportova koji će izvoditi tvrtke u vlasništvu Hercegovaca, projektiranje najvažnije podzemne garaže u Zagrebu također raditi jedan Mostarac.

Kopirati
Drag cursor here to close