Naša TV

Godina bez plaće: Mostarska televizija u tihom štrajku

Kako doznajemo, novinari, koji nisu primili plaće od početka godine, odlučili su se na minimalan rad kako se ne bi izgubila licencija od RAK-a.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 05. 2019. u 10:26 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici Naše TV iz Mostara od početka svibnja su u štrajku. Emitiraju se samo vijesti, a ostatak programa se reprizira.

Kako doznajemo, novinari, koji nisu primili plaće od početka godine, odlučili su se na minimalan rad kako se ne bi izgubila licencija od Regulatorne agencije za komunikacije.

Zatražili smo informacije i iz Televizije, ali nam ravnateljica Marija Živković i urednik Marijo Vrankić nisu željeli komentirati situaciju na televiziji.

Trenutno se emitira se i emisija 'Dobar, loš, zao' urednika Vrankića, ali i internetske i Facebook stranice televizije pokazuju kako televizija radi u ''manjoj'' brzini.

Program televizije, koju je s milijun KM početnog kapitala osnovalo 55 hercegovačkih poduzetnika, počeo je s prikazivanjem početkom ožujka 2016. godine.

Prva urednica bila je Hloverka Novak Svrzić koja je povodom početka emitiranja rekla kako je Naša TV ''jedan ozbiljan i dugovječan projekt''.

''Namjere su nam sasvim ozbiljne, u ovom medijskom prostoru zauzeti svoje mjesto, obraćati se svim stanovnicima ovih područja'', rekla je hrvatska novinarka koja je poziciju urednice napustila pet mjeseci nakon pokretanja programa.

Televizija je u početku uspješno ''pokrivala'' događaje iz Hercegovine, a raznim emisijama je pokrivala radne dane u tjednu. No, problemi su počeli i s vanjskim suradnicima pa su vremenom prestale produkcije i prikazivanja pojedinih emisija zbog, kako doznajemo, neplaćanja.  

Podsjećamo, i Naša TV našla se ''u paketu'' medija koji bi se trebali naći u sklopu novoformirane RTV Herceg-Bosne, koja je u testnoj fazi na frekvencijama TV KISS. Ovih dana trebao bi se održati i sastanak koji će odrediti sudbinu televizije, ali i novinara koji čekaju rasplet s pokretanjem RTV Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close