Odbor

Kafanska ponuda: ''FUCZ nema zabilježenu ponudu Srebrene maline''

To je, dakle, ponuda - kafanska, jaraska, drugarska, ali Federalna uprava civilne zaštite nema zabilježenu ponudu. Sve to nema, a respiratori su plaćeni i kupljeni”, izjavio je Konaković.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 05. 2020. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zasijedao je Odbor Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine oformljen radi utvrđivnja činjenica o spornoj nabavci respiratora preko firme Srebrena malina za potrebe zdravstvenih institucija u Federaciji BiH, javlja N1.

Pozivu odbora odazvali su se direktor Agencije za lijekove BiH i predstavnik Federalne uprave civilne zaštite kao odgovorna osoba nakon preventivne suspenzije Fahrudina Solaka. Fadil Novalić, premijer Federacije BiH i Jelka Milićević, zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite ranije su Odboru dostavili odgovore. Pojedini članovi Odbora ističu da je Milićević na gotovo sva pitanja odgovorila sa - “nemam saznanja”, a na pitanje da li postoji odluka o nabavci respiratora ustvrdila je da Federalni stožer civilne zaštite nije donio odluku o nabavci respiratora.

Član Odbora Elmedin Konaković (Narod i pravda) izjavio je da u Federalnoj upravi civilne zaštite nema protokolisane ponude firme Srebrena malina o nabavci respiratora.

''Prvo, nema nikakve specifkacije, niti izražene potrebe bilo koga za nabavkom - baš respiratora, drugo, ne postoji ni odluka Federalnog stožera o nabavci respiratora - to je ta famozna sjednica 1. tranja. Oni su jedan dio održali ujutro - na izvanrednoj sjednici su nešto odlučivali i onda su telefonom popodne donijeli odluku da se izvrši nabavka medicinske opreme - ponovo ne specifirajući da su to respiratori, niti kako treba tehnički da izgledaju. Još je jedna jako bitna činjenica koju nam je potvrdio direktor Federalne uprave civilne zaštite, odnosno osoba koja mijenja Solaka – jeste da nema zabilježene ponude Srebrena maline. Dakle, Federalna uprava civilne zaštite ne posjeduje u svojoj knjizi protokola zabilježenu ponudu Srebrene maline. To je, dakle, ponuda - kafanska, jaraska, drugarska, ali Federalna uprava civilne zaštite nema zabilježenu ponudu. Sve to nema, a respiratori su plaćeni i kupljeni”, izjavio je Konaković.

Odbor će nakon sačinjavanja zaključaka o svemu izvjestiti Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close