Višković

Srpska je odbila respiratore koji su s malinama došli Federaciji

Vijesti / Politika | 20. 05. 2020. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Te respiratore smo imali kao ponudu prije nego što je imala FBiH. Ne što je premijer pametan, već zato što je suglasnost za te kupovine davao dr. Peđa Kovačević, šef Intenzivne njege na UKC RS. On je rekao da ove mašine ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata'', kazao je Premijer RS Radovan Višković u odgovorima zastupnicima.

Naime, zastupnik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović pri stavu je da Republika Srpska nije dočekala spremno pandemiju te s epožalio da zastupnici nemaju uvjeta za rad u ovim okolnostima.

I zastupnik PDP-a Draško Stanivuković nastavio je tamo gdje je Vukanović stao.

"Ipak je obraz pod zanjicom, čim nije ovo povreda Poslovnika. Gospodine Čubriloviću znam da ništa ne radite, ali mogli ste za tri mjeseca da spremite onu skupštinsku salu. Gospodin Dodik daje 16.000 KM za trosjed, dvosjed i fotelju, a pritom se od prosvjetnih radnika, profesora, učitelja, uzimate 10 posto od plaće da biste gospodinu Dodiku kupili fotelju. Dva i pol milijuna ste dali turističkoj organizaciji da kupe maske. Pokretnu bolnicu kupili da ovce pasu, pa nije ovo botanička bašta", naveo je.

Kopirati
Drag cursor here to close