Češljanje

Financijska policija ušla u trag novcu iz Aluminija

Financijska policija je obavila kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. srpnja 2019. godine.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 05. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Financijska policija Federacije BiH je, prema nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Vlade FBiH, završila kompletan izvještaj o poslovanju mostarskog Aluminija.

Kako je objavio Dnevni avaz, financijska je policija ušla u trag svim tokovima novca u ugašenoj mostarskoj tvornici.

Naime, pripadnici Finansijske policije u kolovozu prošle godine započeli su s kompletnim češljanjem poslovanja ovog posrnulog giganta koji je lani zbog enormnih dugova obustavio proizvodnju i otpustio radnike.

Prema navodima sarajevskih novina, odredbeni zaključci bit će poslani prema Vladi FBiH, koja je zbog duga većeg od 400 milijuna KM i tražila ulazak Financijske policije i Porezne uprave.

Razlog je, između ostalog, bio i taj što Vlada nije imala na raspolaganju sve izvještaje o poslovanju.

Prema informacijama Avaza, Financijska policija je obavila kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. srpnja lani, kada je i ugašena proizvodnja.

Osim toga, Financijska policija će uskoro završiti i izvještaj o poslovanju firmi koje su povezane s Aluminijem i dostaviti, također, Vladi na uvid.

Radi se o firmama od kojih je ranije kupovana električna energija. Usporedo s tim, ova financijska institucija će vrlo brzo, čim dovrši dokumentaciju, izvještaj poslati i kantonalnom Tužiteljstvu.

''U izvještaju Vladi bit će dati zaključci, a naknadno će se nadležnom tužiteljstvu podnijeti izvještaji o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima i počiniteljima'', navodi izvoz iz financijske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close