Proces akreditacije

Dom zdravlja Mostar ponosno o novim rezultatima

''Ova postignuća odražavaju marljivi rad i predanost svih djelatnika Doma zdravlja Mostar, koji su se posvetili procesu certifikacije, obuhvativši sve službe u ustanovi.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 12. 2023. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Mostar postao je sinonim za izvrsnost u pružanju zdravstvenih usluga nakon postizanja ocjene od 100% uspješnosti u procesu akreditacije, što ga čini jednim od samo pet takvih primjera u Federaciji i jedinstvenim u svojem području države, navode iz ove zdravstvene institucije.

''Ova postignuća odražavaju marljivi rad i predanost svih djelatnika Doma zdravlja Mostar, koji su se posvetili procesu certifikacije, obuhvativši sve službe u ustanovi. Ravnateljica Kristina Bevanda izrazila je ponos zbog postignutog uspjeha te posebno naglasila zahvalnost pojedincima, ističući Kiku, Miju i Ines, te svim zaposlenicima koji su ključno doprinijeli postizanju ovog iznimnog rezultata'', navedeno je.

Ova akreditacija s ocjenom 100% uspješnosti predstavlja Dom zdravlja Mostar kao lidera u kvaliteti zdravstvene skrbi što je veliki benefit za Ministarstvo zdravstva HNŽ. Također, Zavod zdravstvenog osiguranja ima odgovornost podržati i nagrađivati takve inicijative koje doprinose podizanju standarda zdravstvene skrbi. Teza je upravo promišljanje o sustavnom nagrađivanju ustanova koje se ističu u podizanju kvalitete zdravstvene skrbi, kako bi se potaknulo daljnje poboljšanje u cijelom sektoru.

"Izuzetno sam ponosna na sve zaposlenike Doma zdravlja Mostar koji su sudjelovali u ovom izazovnom procesu. Napisali smo preko 300 procedura i politika, obuhvatili sve Službe, uključujući pedijatriju, timove obiteljske medicine, hitnu službu, odjel čistoće, prometne službe, tehnički odjel, radiologiju, laboratorij, stomatologiju, ginekologiju itd…"navodi dr. Bevanda te naglašava  važnost obuhvata svih segmenata zdravstvene ustanove, dodajući: "Svatko tko je imao doticaj sa procesom akreditacije bilo čega zna kako je to zahtjevan posao, ali smo se mi ipak upustili u taj posao jer smo htjeli znati kakvu kvalitetu usluga pružamo kroz oči vanjskih neovisnih ocjenjivača. Na našu radost i zadovoljstvo, ocijenjeni smo odličnom ocjenom."

Također, ravnateljica je izrazila odlučnost za daljnje unapređenje, istaknuvši: "Imamo još puno prostora za poboljšanje rada, a nastavit ćemo raditi na tome, možda najprije fokusirajući se na otvaranje novih komunikacijskih kanala s pacijentima, jer tu vidimo nedostataka. No, što se tiče naše unutarnje organizacije, sada smo sigurni da radimo po trenutnim najvišim standardima za primarnu zdravstvenu zaštitu."

 

Kopirati
Drag cursor here to close