Društveno odgovorna banka

Bolnici doniran topli krevetić, uskoro ostale donacije rodilištima

Prva od ukupno tri planirane donacije namijenjena Općoj bolnici ''Dr Mustafa Beganović'' u Gračanici uručena je danas i posebno je vrijedna, ne samo u materijalnom smislu
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 06. 2019. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Donacija toplog krevetića

Nakon što su tijekom svibnja ove godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju ''Inspirirani srcem'', Intesa Sanpaolo banka BiH i Visa će na ovaj način prikupljena sredstva donirati rodilištima u BiH.

Ove godine će donacije primiti Opća bolnica ''Dr Mustafa Beganović'' u Gračanici, JU ''Dom zdravlja'' Kakanj i Opća bolnica ''Prim. dr Abdulah Nakaš'' u Sarajevu. U akciji je prikupljeno 32.000 KM, priopćeno je iz Intesa banke.

''U ranijim godinama smo sredstva prikupljena u akciji 'Inspirirani srcem' odvajali za različite namjene osobama, udrugama, klinikama i zajednicama za koje smo smatrali da im je neophodna, pa smo tako pomagali u osiguravanju pokrivanja troškova za liječenja u inozemstvu, obnovi nakon poplava i različitim zdravstvenim ustanovama. Ove godine smo odlučili da donacije usmjerimo ka porodilištima u BiH'', kazala je Lejla Dizdarević,direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH i pojasnila razloge takve odluke.

''Kao organizacija koja pažljivo prati događanja i aktivno sudjeluje u životu zajednice u kojoj posluje, svjesni smo da postoji potreba za donacijama na različitim stranama i u mnogim segmentima. Pomoć u poboljšanju uvjeta za tek rođenu djecu držimo prioritetom i odgovornošću ne samo naših kompanija, nego društva u cjelini'', rekla je.

Prva od ukupno tri planirane donacije namijenjena Općoj bolnici ''Dr Mustafa Beganović'' u Gračanici uručena je danas i posebno je vrijedna, ne samo u materijalnom smislu. Radi se o toplom krevetiću namijenjenom bebama rođenim prije 37. tjedna.

Kako kažu u ovoj bolnici, krevetić koji su do sada koristili nabavljen je polovan prilikom otvaranja Opće bolnice 2001. godine, i do danas je redovito održavan i servisiran pa i dalje služi svrsi, no nije dovoljan za potrebe ove bolnice i osjetljivu neonatalnu dob prijevremeno rođenih beba.

Novi krevetić je uručen Općoj bolnici u Gračanici u utorak.

''Topli krevetić će pomoći u neometanom i kvalitetnijem pružanju skrbi mališanima. Ovo je naročito važno jer se radi o bolnici koja nije u nekom od većih centara zemlje i jako je bitno da na mikrolokaciji same klinike postoje svi potrebni uvjeti za brigu o bebama, a topli krevetić svakako jeste među prioritetima kada govorimo o uvjetima. U ime tima uposlenih ove bolnice, ali svakako i budućih roditelja i naših malih pacijenata želim zahvaliti na ovoj vrijednoj donaciji'', rekao je direktor Opće bolnice u Gračanici dr. Almir Sakić, priopćeno je iz Intesa banke.

Za bolnice JU ''Dom zdravlja'' Kakanj i Opća bolnica ''Prim. dr Abdulah Nakaš'' u Sarajevu su nabavljeni novi ginekološki stolovi i te donacije će biti uručene u sljedećim danima.

Iz Intesa Sanpaolo Banke BiH ističu da se radi o najkvalitetnijim stolovima koji se trenutno mogu pronaći na tržištu ponudi medicinske opreme, a uručenju donacija se raduju zajedno s osobljem ovih klinika.

Kopirati
Drag cursor here to close