Iz Sfere za Bljesak

BiH je tržište pogodno stranim investitorima

Ovo je VI po redu konferencija koju organizira kompanija Sfera d.o.o.Mostar, te će kako za Bljesak.info govori Elvira Drežnjak, glasnogovornica ove kompanije, okupiti neke od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 09. 2018. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' tema je znanstvene stručne konferencije koja će se održati 24. i 25. listopada 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

Ovo je šesta po redu konferencija koju organizira kompanija Sfera d.o.o.Mostar te će, kako za Bljesak.info govori Elvira Drežnjak glasnogovornica ove kompanije, okupiti neke od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture.

Drežnjak: Konferenciju ovaj put organiziramo u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta 'Džemal Bijedić' iz Mostara, te Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom iz Splita. Konferencija preispituje znanstvena, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje.

Foto: Sfera d.o.o. / Sa jedne od konferencija koje je organizirala Sfera


Bljesak.info: Konferenciji će prisustvovati neki od najboljih arhitekata iz BiH i regije? 

Drežnjak:
Ovog puta bit će prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, poznati bosanskohercegovački arhitekta Sead Gološ, predstavnici Tehničkog komiteta za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH, Predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te predstavnici sveučilišta iz Splita i Mostara.

Bljesak.info: Uz ove, tko su sve sudionici ovogodišnje konferencije i što bi izdvojili kao najzanimljiviji dio?

Drežnjak:
Sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa i Terrasit. Partneri su kompanije: Bramac, Tondach, Fiko, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, te Nexe crijep. Konferencija je dvodnevnog karaktera i okupi oko 400 sudionika s područja regije, profesionalce iz domene građevinarstva i arhitekture. Ono što je posebno bitno istaknuti jeste da na jednom mjestu okupimo struku i znanost. Edukativna predavanja, diskusije, debate, prezentacije i izložbeni prostor sponzora i partnera, samo su dio cjelokupnog programa konferencije.

Bljesak.info: Tko su polaznici ovih konferencija, odnosno tko je vaša ciljana grupa, jesu li to isključivo poduzetnici iz ove oblasti ili ima i nekih drugih interesanata?

Drežnjak:
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, te se ciljana skupina prijavljuje putem online linka na službenoj stranic konferencije: http://sfera.ba/2018/online-registracija/. Također, naš call centar poziva sve naše dugogodišnje suradnike i klijente, te se šalju i pozivnice. Ciljana skupina je upravo iz oblasti tehnologije izrade krovova, ali i šire. To su arhitekti, inženjeri, projektanti, predstavnici arhitektonskih biroa, te investitori. Interes je zaista ogroman, te već imamo veliki broj prijava. Svakako se nadamo da će realizacija biti uspješna kao i dosadašnje konferencije, te da će naši sudionici biti zadovoljni i da će s konferencije ponijeti odlično iskustvo ispunjeno novim saznanjima, idejama i savjetima.

Bljesak.info: Sfera je i ranije bila domaćin raznim stručnim konferencija, kakva su vaša iskustva i kako stojimo u odnosu na zemlje regije, ali i šire kad je u pitanju domena građevinarstva i arhitekture?

Drežnjak:
S obzirom da je ovo VI po redu znanstveno stručna konferencija koju organiziramo, iza nas je odlično iskustvo kada je u pitanju organizacija ovakvih manifestacija. Moram priznati da je veoma bitno podizanje svijesti o važnosti održavanja ovakvih manifestacija. U susjednim zemljama sudjelovanje na ovakvim događajima doprinosi profesionalnom usmjerenju i krajnjoj valorizaciji pri odabiru glavnih projektanata i izvođača na projektima, što u Bosni i Hercegovini još uvijek nije slučaj. Definitivno BiH je tržište koje je trenutno pogodno za strane investicije, te ulaganja kompanija koja planiraju širiti poslovanje i na ovo područje.

Foto: Sfera d.o.o. / Sa jedne od konferencija koje je organizirala Sfera

Bljesak.info: Već deset godina vaša firma uspješno posluje u Mostaru, možete li nam ukratko predstaviti vaše djelovanje?

Drežnjak: Kompanija Sfera iza sebe ima dugogodišnje uspješno poslovanje. Osim organizacije konferencija koje su bazirane na građevinarstvo i arhitekturu, organiziramo manifestacije koje obrađuju i ostale teme. Pored izdavanja mjesečnih i sezonskih časopisa, realiziramo različite vrste insertiranih priloga, te izradu personaliziranih planera.

Bljesak.info: Sfera je i jedina firma koja izdaje stručni specijalizirani časopis iz domene građevinarstva i arhitekture u BiH, m-Kvadrat. Kako je došlo do te ideje i koliko je zanimanje?

Drežnjak: Časopis m-Kvadrat je jedini stručni, specijalizirani časopis iz domene građevinarstva i arhitekture u BiH. Ono što je bitno naglasiti jeste da časopis izlazi svaki mjesec već 10 godina i zastupljen je na području cijele regije. Od kada je osnovan prati trendove, inovacije, vijesti iz domene građevine i arhitekture, prenosi mišljenja i stavove stručnjaka, predstavlja bogate projekte, donosi zanimljive intervjue, predstavlja proizvode, te inovacije kompanija iz BiH i regije i ide u korak s inovacijama. Klijenti su prepoznali kvalitetu časopisa i tematika koje se obrađuju, te imamo odličnu suradnju s brojnim kompanijama s područja regije. Shodno toj uspješnoj suradnji, nastala je i ideja za organizacijom znanstveno stručnih konferencija.

Foto: Sfera d.o.o. / Sa jedne od konferencija koje je organizirala Sfera
Kopirati
Drag cursor here to close