Parking pred Vijećem

Barbarić: Prebacivanje automobila na drugu osobu nema veze s Mo Parkingom

Vršitelj dužnosti direktora Mostar Parkinga rekao je i da građani Mostara plaćaju jedan od najjeftinijih parkinga u regiji.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 02. 2023. u 17:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Direktore, uzmi ti godišnji da odgovoriš na ovo'', poručio je predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, vršitelju dužnosti direktora Javnog poduzeća Mostar Parking nakon brojnih i opsežnih pitanja vijećnika o staju u ovom javnom poduzeću.

Direktor Ivan Barbarić rekao je kako izvještaj nije dostavljen u opširnoj formi jer je on smatrao da pred Vijećem treba iznijeti informacije i pojasniti što se sve događalo u Mostar Parkingu.

Informaciju o prebacivanju njegovog osobnog automobila na drugu osobu komentirao je tako da da to nije vezano za poduzeće.

''Jednostavan je razlog'', rekao je.

Kazne onima koji plaćaju

Govoreći o bivšem sustavu za kojeg nije raspisivan javni natječaj, rekao je kako je upravljanje bilo jako teško te da je tehnički support za vinjete spreman i ''nema nikakvu povezanost sa sustavom Mostar Parkinga''.

''U ugovoru Mostar Parking je bio vlasnik svoje inačice softvera i odrekao se prodaje tog softvera trećim stranama u korist partnera. Sustav je posjedovao određene nedostatke. Međutim, do nekih ispravki i nije došlo i neke mogućnosti u sustavnu nismo imali'', rekao je Barbarić.

Govoreći o naplaćivanju kazni, rekao je kako se znalo događati da se naplate kazne onima koji imaju plaćene kazne da je to greška kontrolora ili greška sustava te da su se takve kazne stornirale.

Rekao je da se parking mora od pješačkog prijelaza odmaknuti pet metara.

Govoreći o zelenim površinama na kojima su sada parkinzi zanijekao je da se tako radilo te da nisu zauzimane zelene površine.

Garaže, Titova ulica i najjeftinije karte

Rekao je da će se raditi planovi za gradnje garaža te da postojeći sustav sada radi i da je nabavljen nagodbom i da je to najam softvera te da postoji ugovor za to.

Naveo je i kako su mostarski sokaci, male ulice koje se vežu na Titovu ulicu problem na koji su naišli.

''Javljalo se dosta građana s problemom da nemaju gdje parkirati. Obilazili smo ta područja i mi smo nakon toga donijeli odluku kojom smo za sve ulice i sokake u koje ulice automobili nisu mogli ući građanima omogućili kupovinu karte u Titovoj ulici'', rekao je Barbarić i dodao kako je u toj ulici oko 130 parkirnih mjesta.

Rekao je i kako su svi parkinzi u kvartovima i ranije označeni.

''Svjesni smo problema s mjestima osoba s invaliditetom. Još uvijek nisu označena ni sva mjesta po elaboratu pa ni sva mjesta za invalide. Zato smo tražili da mi preuzmemo označavanje parkinga u ovoj godini. To ćemo raditi i pripazit ćemo na osobe s invaliditetom'', rekao je i dodao kako ne mogu ništa s parkiranjem na zelene površine.

Rekao je i da građani Mostara plaćaju jedan od najjeftinijih parkinga u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close