Novo ime

Ante Rezić novi je direktor Aluminija

Novi direktor poduzeća koje čeka dogovor s potencijalnim ulagačem o pokretnaju proizvodnje je i profesor mostarskog Sveučilišta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 02. 2020. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Rezić sa studentima u Aluminiju

Dr. Ante Rezić novi je direktor Aluminija, odlučio je Nadzorni odbor na današnjem zasjedanju.

Rezić je nekadašnji predstavnik Uprave Aluminija za energetiku i sisteme upravljanja.

Novi direktor poduzeća koje čeka dogovor s potencijalnim ulagačem o pokretnaju proizvodnje je i profesor mostarskog Sveučilišta. 

Prethodno je nekoliko potencijalnih kandidata odbilo ponuđenu dužnost u posrnulom poduzeću, a neki od predloženih nisu prošli političko 'čekiranje', saznaje se.

Profesor Rezić jedan je od najdugovječnijih stručnjaka i menadžera mostarskog Aluminija.

Rođen je 1956. godine u Mostaru, odakle nakon osnovne i srednje škole, 1975. godine odlazi na studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. godine.

Od 1979. godine do 1996. godine radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavim znanstveno istraživačkim radom. Godine 1996. godine dolazi u Aluminij d.d. Mostar gdje je i sada.

Također, od 1996. godine je vanjski suradnik na sadašnjem Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

Ante Rezić, stručnjak je s bogatim iskustvom u Aluminiju d.d. Mostar i to na funkcijama od Glavnog tehnologa za elektro-uređaje, preko predstojnika Ureda uprave za sustave upravljanja do direktora Sektora energetike, informatike i sustava upravljanja, s kojega mjesta je imenovan za vršitelja dužnosti direktora Aluminija d.d. Mostar i to na period od tri mjeseca.

 Kopirati
Drag cursor here to close