Rukovodstvo

Turistička zajednica Mostara – Održana sjednica, izabrano rukovodstvo

Izaslanici u Skupštini jednoglasno su za predsjednika Skupštine Turističke zajednice izabrali Tomislava Galića, direktora hotela Mepas Mostar.
Gospodarstvo / Turizam | 22. 12. 2023. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara. Zakonski preduvjeti za formiranje Turističke zajednice stvoreni su odlukom Gradskog vijeća, a turizam je prepoznat kao strateška grana razvoja.

Izaslanici u Skupštini jednoglasno su za predsjednika Skupštine Turističke zajednice izabrali Tomislava Galića, direktora hotela Mepas Mostar. Imenovani su članovi Turističkog vijeća koji su za direktoricu Turističke zajednice izabrali Elviru Dilberović Ćemalović, bivšu veleposlanicu Bosne i Hercegovini u Švedskoj. Izabrano rukovodstvo Turističke zajednice Grada Mostar je na mandat od šest mjeseci.

Članovi Skupštine na današnjoj sjednici jednoglasno su dali suglasnost na Statut Turističke zajednice kojega je donijelo Gradsko vijeće, usvojili Pravilnik o radu, te financijski plan i program rada za 2023. i 2024. godinu.

Turistička zajednica osnovana je za područje Grada Mostara, radi ostvarenja i promoviranja turističkih znamenitosti i identiteta Grada Mostara, podizanja kvalitete turističke ponude, njegove promocije i obavljanja promotivnih aktivnosti u zemlji i inozemstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu. Zajednica predstavlja lokalnu menadžment organizaciju za razvoj Mostara kao destinacije.

Članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara su pravne i fizičke osobe koji na području grada pružaju usluge u turizmu i ugostiteljstvu. Mnoge osobe iz privatnog sektora koje su napravile značajne rezultate u razvoju svojih biznisa na području ovih usluga.

Grad Mostar osnivanjem Turističke zajednice želi vladati kvalitetnim upravljanjem u turizmu kao strateškoj razvojnoj grani gospodarstva u Mostaru, te posvećenim radom i aktivnostima učiniti i brendirati Mostar kao top destinaciju u ovom dijelu Jugoistočne Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close