O radu nedjeljom

Trgovci iz Starog grada podnijeli inicijativu: ''Zaključani dućani nisu lijepa slika''

''Radi se centralnoj jezgri turizma grada Mostara'', rekla je vijećnica Adela Gosto koja je uputila ovu inicijativu Gradu Mostaru na sjednici Gradskog vijeća.
Gospodarstvo / Turizam | 29. 04. 2024. u 10:36 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Inicijativa za izmjenu i dopunu odluke koju je Gradsko vijeće Grada Mostara donijelo u ožujku 2022. godine, a odnosi se na zabranu rada trgovinskim radnjama nedjeljom i praznicima, podnesena je na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak 29. travnja.

'''Mi smo vlasnici trgovinskih radnji u staroj jezgri grada, dakle oko samog Starog mosta te se većinom bavimo prodajom suvenira, ali nismo obrtnici jer sami ne proizvodimo iste. Naša registracija je moguća samo kao trgovinske radnje. Grad Mostar je turistički grad, sami ste to više puta naglasili što se može vidjeti kroz prodaju vinjeta, potrebu za kreiranje Mostar passa i formiranje Turističke zajednice Grada Mostara. Turisti u grad Mostar prvenstveno dolaze zbog Starog mosta, a sada im je onemogućeno da nedjeljom ponesu suvenir ili poklon za svoje najmilije iz našeg grada'', navedeno je u Inicijativi.

Riječ je o malim radnjama u kojima većinom rade sami vlasnici, a obzirom da obrtnika nema više od 5, 6, kako je navedeno, svi drugi dućani su zatvoreni.

''Radi se centralnoj jezgri turizma grada Mostara'', rekla je vijećnica Adela Gosto koja je uputila ovu inicijativu Gradu Mostaru na sjednici Gradskog vijeća.

Navode kako ''zaključanim dućanima ne šalju nimalo lijepu sliku grada našim turistima'', te upućuju molbu da trgovinskim radnjama Starog grada dozvole rad nedjeljom i praznicima.

Kopirati
Drag cursor here to close