Radionice

Studenti Turizma unaprjeđuju turističku ponudu Mostara

Svoje marketinške kampanje predstavit će javnosti koncem semestra, dok su 17. prosinca javnost upoznali sa vlastitim (poduzetničkim) poslovnim modelima kreiranim po metodologiji CANVAS.
Gospodarstvo / Turizam | 20. 12. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Turizma na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru u okviru radionica prezentirali su ideje za unaprjeđenje turističke ponude Mostara.

Naime, studenti druge godine Studija turizma, s visokim stupnjem samostalnosti, znanja i kreativnosti svoje ideje usmjeravaju u sačinjavanje marketing projekata i kampanja za potrebe turističkih organizacija, partnera Studija.

U svom radu koriste najsuvremenije metode i tehnike istraživanja tržišta uz kombinaciju alata i instrumenata tradicionalnog i digitalnog marketinga, a sve ovo u okviru nastavnog predmeta Marketing u turizmu.

Svoje marketinške kampanje predstavit će javnosti koncem semestra, dok su 17. prosinca javnost upoznali sa vlastitim (poduzetničkim) poslovnim modelima kreiranim po metodologiji CANVAS. Na ovaj način istaknuli su sposobnost i spremnost u pravcu kreiranja novih biznisa na tržištu, kao i prioritetne vještine optimalnog upravljanja marketingom u okviru istih.

Anisa Puce, predstavnica studenata II godine Studija turizma nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

''Smatram da imamo dosta različitih ideja za nove biznise, a koje ne iziskuju veće troškove za pokretanje i razvoj. To smo u sklopu praktičnog i interaktivnog rada na predmetu Marketing u turizmu, svoje ideje razvijali shodno pravilima struke. Činjenice govore da je u kriznim uvjetima, kojima se može pripisati i pandemija izazvana virusom COVID-19, otežan bilo kakav početak za novi biznis, međutim isto smo shvatili kao prednost u pravcu da rizike ugrađujemo u planove, kao i pravovremene odgovore na iste'', istaknula je Puce, priopćio je Univerzitet ''Džemal Bijedić''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close