Turistička zajednica HNŽ

Predstavljen poslovni model smart turizma

Poslovni model pametnog turizma strateški je okvir koji bi trebao doprinijeti razvoju Mediterana kao atraktivne, pametne i inkluzivne destinacije.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 12. 2021. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Turističke zajednice HNŽ u četvrtak je u Mostaru održana radionica na kojoj je akterima iz HNŽ, predstavljen Poslovni model smart turizma razvijen u projektu SMARTMED - Osnaživanje Mediterana za SMART turizam, kao i pilot projekt TZHNŽ - Digitalni alati za konkurentni turizam u HNŽ–u, koji je definiran na osnovu navedenog poslovnog modela.

Poslovni model pametnog turizma strateški je okvir koji bi trebao doprinijeti razvoju Mediterana kao atraktivne, pametne i inkluzivne destinacije, jačanjem kapaciteta državnih i javnih tijela te koordiniranim doprinosima postojećim i budućim inicijativama na Mediteranu. Poslovni model rezultat je najsuvremenije analize koja se sastoji od podataka prikupljenih u suradnji s osam projektnih partnera, od kojih je svaki dostavio podatke i zaključke koji se odnose na njihove teritorije na Mediteranu Dizajn i testiranje SMART turističkog poslovnog modela pružit će regionalnim i lokalnim dionicima alate za inovativni i održivi razvoj turizma.

Poslovni model bit će temelj za druge aktivnosti i služit će za definiranje tipologija i kriterija za pilot inicijative na lokalnim područjima, kao i za uspostavljanje lokalnih mreža dionika javnog i privatnog turizma i međusektorskih aktera, kako bi se pilot inicijative potaknule kao aktivni eksperimenti u suradnji s više dionika.

Projekt SMARTMED odobren je u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg MED 2014 – 2020 i sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close