Mostar

Sporo i neozbiljno - Mostar će još pričekati na Turističku zajednicu

Vijećnik Stanko Ćosić, na sjednici Gradskog vijeća uputio je pitanje zašto se još uvijek, po ovom pitanju, nije dogodilo ništa te zašto proces ide ovako 'sporo i neozbiljno'.
Gospodarstvo / Turizam | 27. 09. 2023. u 10:05 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je već više od godinu dana kada Gradsko vijeće Mostar donijelo odluku sazivanju osnivačke skupštine Turističke zajednice Grada Mostara i od davanja prethodne suglasnosti na statut.

Sporo i neozbiljno

Tada je navedeno kako je Turistička zajednica grada Mostara jedan od prioriteta ove Gradske uprave, imajući u vidu koliko je ovaj grad već sada turistički prepoznat.

Vijećnik Stanko Ćosić, na sjednici Gradskog vijeća uputio je pitanje zašto se još uvijek, po ovom pitanju, nije dogodilo ništa te zašto proces ide ovako 'sporo i neozbiljno'.

''Na današnjoj sjednici imat ćemo odluke gdje se upravo s pozicije Turističke zajednice Grada Mostara preraspodjeljuje novac na neke druge pozicije. Postavljam stoga pitanje gradonačelniku i predsjedniku vijeća je li se odustalo od osnivanja Turističke zajednice Grada Mostara i ako nije, zašto proces osnivanja ide ovako sporo i neozbiljno?'', rekao je vijećnik Ćosić.

Prosinac umjesto rujna

Predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, u svom odgovoru naveo je kako su trenutne procjene da će Turističku zajednicu Grada Mostara formirati do prosinca 2023. godine.

''Uputili smo dopise za 30 izaslanika Skupštine da nam dostave firme koje su po zakonu obavezne da budu članovi Skupštin, tj. da nam dostave podatke za svoje kandidate. To smo dobili prije petnaestak dana, kompletirali smo sve i procjena je da ćemo je da ćemo turističku zajednicu formirati do prosinca 2023.'', rekao je Marić.

Dodao je i kako im je to obveza prema Turističkoj zajednici HNŽ, da je osnuju do Nove Godine, kako bi ih mogli planirati u proračunu za sljedeću godinu.

Podsjećamo, Salem Marić je ranije, tijekom prezentacije PASS kartice, naveko kako će Mostar u rujnu ove godine dobiti i Turističku zajednicu, čime će, uz vinjete, kompletirati cijelu turističku priču.

Kopirati
Drag cursor here to close