Egzotična destinacija

Šetnica kroz kanjon koji krije jednu od najljepših plaža Mediterana

Netaknutu prirodu krasi impresivan kanjon čije se stijene protežu kroz čak 3 300 metara, a mogu biti visoke i po 200 metara.
Gospodarstvo / Turizam | 15. 06. 2022. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znate li onaj osjećaj kada konačno pođete na put na destinaciju koju svi hvale, fotografiraju i obožavaju i koja izgleda božanstveno na slikama – samo da biste u stvarnosti naišli na njenu sjenu? E, pa, to vam se neće dogoditi s Torrent de Pareis. Stoga, karte, badiće i ruksake u ruke i pođimo.

Predivna pješačka staza koja kroz kanjon izlazi na plažu smjestila se na sjeveru najvećeg španjolskog otoka Mallorce. Netaknutu prirodu krasi impresivan kanjon čije se stijene protežu kroz čak 3 300 metara, a mogu biti visoke i po 200 metara, piše Punkufer

Staza završava jednom od najpoznatijih plaža ovog dijela Mallorce, područjem čije raznolike vrste ptica uživaju posebnu zaštitu. Premda je danas ova plaža san svakog putnika i ljubitelja mora, sve donedavno bila je simbol za opasnost. Naime, cijelo područje nije bilo razvijeno jer su se ljudi ovdje bojali piratskih napada pa su se držali na sigurnoj udaljenosti.

Ovo veličanstveno čudo prirode danas zasluženo nosi titulu spomenika prirode i potpuno je sigurno za posjet. Kada smo već kod pirata – vrijedi napomenuti da danas postoji opcija razgledavanja otoka i plaže s brodom (naročito za one kojima možda ne odgovaraju planinarenje i duge šetnje). Naravno, u miroljubivom i prijateljskom tonu, sa samo jednom asocijacijom na pirate – mnoštvom ruma.

Kopirati
Drag cursor here to close