Utopija

300 najljepših plaža Mediterana na jednom mjestu

Dio je pokrajine Sassari, a ovdje ćete pronaći neke od najljepših plaža za svoje ljetovanje iz snova.
Gospodarstvo / Turizam | 20. 05. 2022. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjeveru talijanske regije tj. otoka Sardinije smjestio se idilični arhipelag pod imenom La Maddalena.

Dio je pokrajine Sassari, a ovdje ćete pronaći neke od najljepših plaža za svoje ljetovanje iz snova. Tako barem kažu Talijani, a u njihov ukus vjerujemo, prenosi Punkufer

Maddalenu čini skupina od 63 otočića čija ukupna duljina obale iznosi 180 kilometara, te obuhvaća gotovo 300 plaža. Pa, ako ovdje čovjek ne uspije pronaći savršeno mjesto pod suncem, ne znamo gdje može.

Dva veća otoka, Maddalena i Caprera, povezani su trajektnom linijom sa sardinijskom lukom Palau. Za ostale otočiće trebat ćete unajmiti privatni brodić ili čamac. To nije problem s obzirom da ih je mnogo u ponudi, a opet vam garantira mir i intiman odmor jer znate da nema one klasične gužve koja zna nastati na popularnim otočnim destinacijama.

S obzirom na ogroman broj plaža, izdvojit ćemo neke koje se ističu kako bismo vam pomogli u odabiru. Jedna od doista posebnih je plaža Testa di Polpo (Glava hobotnice) koja je svoje neobično ime dobila po kamenoj formaciji koja viri iz mora, a podsjeća na glavu hobotnice.

Cala dello Spalmatore je poznata po zlatnoj boji pijeska, kristalno čistom tirkiznom moru i dugom plićaku. Iako na prvu djeluje kao da ste negdje u divljini, ovdje ćete ipak pronaći nešto pristojnog sadržaja poput kafića, restorana i mjesta na kojima možete iznajmiti čamce i daske za surfanje. Plaža je nedavno dobila i Plavu zastavicu.

Plaža Monti dell'Arena (Brda pješčanih dina) nalazi se na sjeveru otoka La Maddalena, nedaleko od poznatog turističkog sela Punta Cannone. Do njega vodi cesta s predivnim panoramskim pogledom. No, vratimo se mi našoj plaži: nju karakterizira brdo načinjeno pola od kamenih formacija, a pola od pješčane dine zbog čega ovdje možete uživati u efektu pustinje, naizgled daleko od civilizacije.

Cala Francese je možda na prvu samo obična, savršena plaža, no ona skriva jedan zanimljiv detalj. Nedaleko od nje u 19. stoljeću nalazio se francuski kamenolom odakle je vađen granit korišten za gradnju baze za slavni Kip slobode. I danas možete vidjeti ostatke ovog kamenoloma dok uživate na plaži.

Kopirati
Drag cursor here to close