Jako dobri rezultati

Na turističkom sajmu u Berlinu predstavljeni turistički kapaciteti Hercegbosanske županije

Održan je i niz strateški bitnih sastanaka sa Croatia Airlinesom, National Geographic, Travellerom UK, BBC Channel te su ostvareni brojni drugi poslovni susreti i sastanci.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 03. 2023. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završetkom sajma turizma u Berlinu, koji je trajao od 7. do 9. ožujka 2023. predstavnici triju županija, (HBŽ, HNŽ i ZHŽ) i Turističkog klastera Hercegovina ostvarili su jako dobre rezultate, sva tri dana bili su prilika za zajedničke sastanke s predstavnicima turističkih agencija, touroperatora, hotela, medija i strateškim partnerima.

Na Sajmu su predstavljeni i turistički kapaciteti Hercegbosanske županije a šef Službe za koordiniranje razvoja i europske integracije u Uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Mišković, izvijestila nas je o brojnim sajamskim aktivnostima koje su imali na ovom prestižnom svjetskom turističkom Sajmu.

Između ostalog, Turistički klaster Hercegovina je potpisao zajednički partnerski plan provedbe marketinške suradnje sa turističkim organizacijama Srbije i Crne Gore, zajedno s Visit Sarajevo i Turističkom organizacijom Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine. Za BiH su ovakva partnerstva značajna jer bez obzira na različitosti, zemlje Zapadnog Balkana zajednički mogu nastupati na velikim emitivnim turističkim tržištima.

Održan je i niz strateški bitnih sastanaka sa Croatia Airlinesom, National Geographic, Travellerom UK, BBC Channel te su ostvareni brojni drugi poslovni susreti i sastanci. Sajam je bio prilika predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, da se upoznaju s najnovijim trendovima u turizmu u novim tehnologijama, zaštiti okoliša, turističkom filmu i multimediji kao i kretanjima u gastronomiji, biciklističkom, vjerskom i zdravstvenom i outdoor turizmu.

Naš štand je u srijedu bio domaćin događaja, s projektom USAID Turizam, koji je posjetio veliki broj zainteresiranih novinara, poslovnih partnera i gostiju, koji su uz okuse domaće hrane i vina, imali priliku vidjeti i čuti prezentaciju ponude iz BiH.

Za našu regiju vlada veliki interes turista ali i turističkih agencija, predstavnika brojnih organizacija te različitih medija, a predstavljanje cjelokupne ponude na jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova turizma na svijetu, koji broji preko 10.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta te preko 160.000 posjetitelja, jedan je od najboljih načina za konkretne korake prema našem daljnjem strateškom i održivom razvoju turizma u destinaciji Hercegovina.

Također, prilika je bila da se na 8.Dunavskom Salonu, u organizaciji državnog zastupništva Baden-Wurttemberg razmjene iskustva i prakse zemalja dunavske regije kao i da Bosna i Hercegovina, stane ravnopravno uz ostale zemlje EU, u smislu pripreme zajedničkih projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close