Mostar

UniCredit Bank d.d. i USAID Turizam održali radionicu za mala i srednja poduzeća

U Mostaru je održana radionica na temu kako mala i srednja poduzeća mogu osigurati bolji pristup financijama te održati svoje poslovanje i očuvati radna mjesta.
Gospodarstvo / Turizam | 09. 03. 2023. u 18:26 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je UniCredit Bank d.d. potpisala Zajednički plan provedbe zajedno s USAID-ovim projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, početkom sedmice je održana interaktivna radionica u Mostaru za mala i srednja poduzeća na temu olakšanog pristupa financijama za investitore i poduzetnike u oblasti turizma.

Predstavnici UniCredit Bank d.d. i projekta USAID Turizam prezentirali su raspoložive financijske proizvode, njihove specifičnosti, trendove u razvoju turizma te prokomentirali s prisutnima najčešće smetnje u dobivanju financijskih sredstava, a sve kako bi se poboljšao pristup financijskim resursima za privredne subjekte u sektoru turizma kao i onima koji imaju namjeru ulaganja u turizam. Radionica je bila u potpunosti interaktivna te dizajnirana na način da su sudionici mogli iznijeti konkretan problem i dobiti kvalitetan prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju.

“Kao jedan od financijskih partnera ovako značajnog projekta za zajednicu čiji razvoj uzimamo kao prioritet i kontinuirano osnažujemo, drago nam je da smo imali priliku prezentirati proizvode i usluge koje banka nudi te prepoznati veliko interesovanje za specijalizirane kreditne linije kada je u pitanju sektor turizma. Mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini imaju potencijal da stvaraju rast i otvaraju nova radna mjesta, a naš cilj, zajedno s USAID Turizmom, upravo je da na pravi način doprinesemo oporavku cijelog sektora te povećamo broj turističkih biznisa koji su uspješno pristupili financijskim kreditima.", izjavio je Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d.

Cilj radionice ujedno je bio poticaj potražnje za mogućnostima investiranja u turizam, umrežavanje djelatnika u sektoru turizma, podizanje svijesti o strateškom razvoju kapaciteta u turizmu, identifikacija novih razvojnih mogućnosti te povećanje spremnosti malih i srednjih poduzeća na investicije u turizmu, uz potpunu podršku UniCredit Bank d.d.

Kopirati
Drag cursor here to close