Reputacija turističke destinacije

Hrvatska među deset 'najguglanijih' odredišta za putovanja u 2023.

Uz opis da je ''cjenovno pristupačnije odredište za odmor od nekih susjednih zemalja'', u magazinu preporučuju obilazak otoka, posebice Korčulu, ali i unutrašnjosti zemlje.
Gospodarstvo / Turizam | 14. 12. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska se prema Googleovim podacima o najčešće pretraživanim odredištima za putovanja u 2023. našla među prvih deset zemalja u svijetu odnosno na petom mjestu, iza prve Grčke, druge Španjolske, zatim Italije i Portugala, objavio je američki i globalno priznati magazin za putovanja Conde Nast Traveler.

Reputacija turističke destinacije

Magazin je do liste ‘najguglanijih’ odredišta u 2023. došao, kako kažu, ekskluzivnim uvidom u odjeljak podataka Google-a o putovanjima, objavljenih nedavno u sklopu šireg Google-ovog istraživanja o tome što su korisnici najviše pretraživali posljednjih 12 mjeseci, piše Hina.

Uz prateću fotografiju Dubrovnika, za Hrvatsku, koja je na petom mjestu najviše pretraživanih turističkih odredišta u 2023. na toj tražilici, pišu kako postupno stječe reputaciju europske turističke destinacije.

Foto: ferrycroatia.com / Otok Korčula

Uz opis da je ''cjenovno pristupačnije odredište za odmor od nekih susjednih zemalja'', u magazinu preporučuju obilazak otoka, posebice Korčulu, ali i unutrašnjosti zemlje. Upućuju i na ''slasna gurmanska putovanja oko Splita ili Zagreba'' te posjet povijesnom Dubrovniku okruženom zidinama. Ipak, ističu da su plaže ''pravo mjesto'' koje se u Hrvatskoj protežu na više od 4.000 km obale i da će posjetitelji biti ''razmaženi'' njihovim izborom.

Grčka na prvom mjestu

Na prvom mjestu s najviše pretraživanja na Google u 2023. je Grčka, od njezinih otoka, posebice Mykonosa, Santorinija, Krete i Rodosa do Atene, uz zaključak da što god odabrali, Grčka će ''svaki puta impresionirati''.

Foto: Getty Images / Mykonos

Španjolska je na drugom mjestu, za koju kažu da je lijepa zemlja cijele godine, te da iako je zanimljiva ljeti, i izvan glavne sezone puno pruža u gradovima, posebice u Barceloni i San Sebastianu te u gastronomiji.

Za Italiju, koja je treće ‘najguglanije’ odredište, napominju da nikada neće dosaditi zbog “mješavine” prekrasnih bajkovitih, ali i užurbanih gradova, netaknutih plaža, shoppinga u Milanu, gradskih kafića, Firence, Toskane, Rima i ukupno umjetnosti, muzeja i galerija koje nudi.

Portugal je na četvrtom mjestu, sa “uzbudljivim” restoranima od sjevera do juga zemlje, pri čemu ističu arhipelag Azori, termalne vode te gradove Porto i Lisabon, koji je nedavno proglašen i za najpovoljniji gradski odmor u Europi za 2023.

Iza pete Hrvatske slijede Cipar, Tajland, Egipat, Malta i Maroko.

Kopirati
Drag cursor here to close