Bespovratna sredstva

Do 250.000 KM za razvoj ruralnog turizma u HBŽ-u

Poziv vrijedan 3,5 milijuna maraka objavljen je u okviru projekata "EU4AGRI", "EU4AGRI-Recovery" i "EU4BusinessRecovery", priopćeno je iz Vlade HBŽ.
Gospodarstvo / Turizam | 29. 12. 2021. u 09:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) objavila je javni poziv za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Poziv vrijedan 3,5 milijuna maraka objavljen je u okviru projekata "EU4AGRI", "EU4AGRI-Recovery" i "EU4BusinessRecovery", priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Za ovu vrstu podrške mogu se prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno dva partnera.

Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija i udruga s iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 maraka do 250.000 maraka bez PDV-a.

Za svaki projekt, podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a, tj. minimalno 15 posto sufinanciranje podnositelja prijave i partnera i 70 posto financiranje kroz mjeru podrške od strane Projekata "EU4AGRI".

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. ožujka 2022. godine.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem linka.

U sklopu "EU4AGRI", EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Kroz "EU4AGRI-Recovery", EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih učinaka pandemije koronavirusa na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz "EU4BusinessRecovery" utječe na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća.

Za sva tri projekta Europska unija izdvojila je 38 milijuna eura.

Projekte provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa Češkom razvojnom agencijom i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH i Međunarodnom organizacijom rada, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close