Saznajte

Zašto i ljeti treba piti mineralnu vodu?

Gospodarstvo / Promo | 13. 07. 2016. u 10:09 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ljetnim danima je dovoljan unos tečnosti i minerala u organizam veoma bitan i nužan. Minerale gubimo znojenjem, a kada je vruće pojačano se znojimo i bez pretjerane fizičke aktivnosti. Upravo mineralna voda osigurava ne samo nužnu hidrataciju, već i bogat izvor minerala koji su ljudskom organizmu nužni za funkcioniranje.

Minerali iz vode se mnogo bolje apsorbiraju od minerala iz hrane zbog čega prirodne mineralne vode daju svoj značajan doprinos i nutritivnoj vrijednosti obroka. Često se kroz njenu umjerenu konzumaciju nadoknađuju potrebni elementi kojih nema u dnevnoj prehrani. Pri tome nema dodatnog kalorijskog opterećenja, jer mineralna voda ne sadrži dodatne kalorije. Kalcij, magnezij, natrij i kalij su samo neki od mineralnih tvari koje nam pruža prirodna mineralna voda.

Odavno su poznati i brojni pozitivni efekti mineralne vode na probavu i razgradnju hrane u ljudskom organizmu. Visoka koncentracija minerala i karbonata u ovom piću izuzetno povoljno potiče probavu. Mineralna voda ne samo da poboljšava razgradnju hrane, nego i stimulira probavni sustav da hranu brže i lakše absorbuje u organizam.

Svakodnevnom konzumacijom kvalitetne prirodne mineralne vode, uvjerite se o pozitivnim učincima na vaš organizam jer je pravi izbor osvježenja i hidratacije u ljetnim danima.

Kopirati
Drag cursor here to close