USAID Turizam i ProCredit Bank

Radionica ''Poboljšanje pristupa financijskim sredstvima za mala i srednja poduzeća u sektoru turizma''

Radionica je namjnjenja djelatnicima malih i srednjih poduzeća u oblasti turizma i drugih privrednih subjekata koji imaju namjeru ulaganja u turizam.
Gospodarstvo / Promo | 16. 11. 2022. u 12:47 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 22. studenog 2022. godine od 9:30 sati u Tehnološkom parku „Intera“ u Mostaru (Bišće bb) u organizaciji projekta USAID Turizam i ProCredit Bank bit će održana radionica pod nazivom „Poboljšanje pristupa financijskim sredstvima za mala i srednja poduzeća u sektoru turizma“.

Radionica je rezultat Zajedničkog plana implementacije projekta USAID Turizam i ProCredit Bank, koji odražava namjeru međusobne suradnje i koordinacije aktivnosti na poboljšanju pristupa financijskim sredstvima za mala i srednja poduzeća (SME) iz sektora turizma kao i druge privredne subjekte povezane s turizmom. Planom je predviđeno održavanje radionica, seminara i webinara, razmjena informacija o rezultatima i projekcijama turističkog sektora, pomoć razvoju kvalitetnih projekata i prijedloga financiranja, podrška razvoju i diverzifikaciji proizvoda, te razvoj kapaciteta planiranja, treninga, marketinga i promocije.

Ciljevi radionice uključuju promociju dostupnih financijskih proizvoda, poticanje potražnje za mogućnostima investiranja u turizam, umrežavanje djelatnika u sektoru turizma, podizanje svijesti o strateškom razvoju kapaciteta u turizmu, prezentaciju turističkih potencijala Hercegovine i strateških dokumenata, identifikaciju novi razvojnih mogućnosti te povećanje spremnosti malih i srednjih poduzeća na investicije u turizmu, kao i podrške sektoru turizma od strane financijskih institucija.

“Svjesni smo da je turistički sektor često percipiran kao sektor sa sezonalnim problemima i zbog toga visokorizičan za financiranje kroz kreditne linije. Potpisivanjem Zajedničkog plana implementacije smo danas napravili važan korak ka otvaranju nove perspektive ulaganja u turistički sektor i iskazali naš interes te posvećenost da imamo ključnu ulogu u poticanju rasta turističkog sektora. Također, potvrdili smo da je koncept održivog turizma bitan ekonomski faktor za ukupni ekonomski rast Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo projektu USAID Turizam na svim aktivnostima koje sprovodi na razvoju održivog turizma u BiH, te posebnoj posvećenosti olakšanju pristupa financiranju za mala i srednja poduzeća”, naglasio je Amir Salkanović, predsjednik uprave ProCredit Bank d.d. Sarajevo.

Radionica je namjnjenja djelatnicima malih i srednjih poduzeća u oblasti turizma i drugih privrednih subjekata koji imaju namjeru ulaganja u turizam. Registraciji za učešće pristupite na sljedećem linku: https://bit.ly/3EynPJP

Kopirati
Drag cursor here to close