Razumna upotreba energije

ProLesi i ProCredit Bank: Prioritet energetske efikasnosti doma

ProCredit Bank će vam pružiti punu podršku podršku kako biste ostvarili sve energetske uštede.
Gospodarstvo / Promo | 19. 10. 2023. u 09:24 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susret hladnijim danima, pitanje unapređenja energetske efikasnosti naših domova postaje ključno. Kako se suočavamo sa izazovima grijanja i promjenjivim cijenama energenata, donošenje ove odluke postaje neophodno. No, ne brinite – postoji mnogo načina za smanjenje energetskih troškova i pametno upravljanje potrošnjom energije, a u ovom tekstu ćemo istražiti neke od njih.

Zamislite svoj dom kao ekološki prihvatljivo i financijski održivo mjesto za život u kojem živite udobno, ali uz smanjene mjesečne račune. Sada, zahvaljujući kreditnoj liniji ProCredit Bank, koju prati simpatična kampanja ProLesi – kredit koji se vraća kući, ovu zamisao možete ostvariti brzo, lako i bez nepotrebnih komplikacija, uz znatne financijske olakšice i ubrzanu realizaciju kredita.

Kada govorimo o unapređenju energetske efikasnosti, najčešće prvo pomislite na zamjenu dotrajalih prozora i vrata. Osim toga, postoje i druge korisne mjere koje možete poduzeti kako biste poboljšali energetsku efikasnost vašeg doma. Posebice ukoliko planirate novogradnju ili temeljito renoviranje životnog prostora, ove informacije će vam biti iznimno važne.

Modernizacija sustava za grijanje je jedna od spomenutih mjera. Odabirom energetski učinkovitijeg sistema za grijanje možete značajno smanjiti potrošnju i time smanjiti račune za energiju. Također, dodatna izolacija vanjskih zidova i krova pomaže zadržavanju topline u zimskim mjesecima i hladnoće tijekom ljeta, smanjujući potrebu za grijanjem i hlađenjem. Ne zaboravite ni na podnu izolaciju - kvalitetna izolacija poda također pridonosi očuvanju energije i smanjenju bespotrebnih troškova.

Zamjena starih radijatora s termostatskim ventilima ili novije i učinkovitije pumpe za centralno grijanje također smanjuju potrošnju električne energije, a uveliko doprinose energetskoj efikasnosti. Kao završni korak, razmislite o instalaciji solarnih panela koji koriste sunčevu energiju. Ovi su paneli i pripadajuće baterije danas daleko pristupačnije nego prije nekoliko godina, a prave vjerojatno najveću razliku kada govorimo o potrošnji i uštedama.

ProCredit Bank će vam pružiti punu podršku podršku kako biste ostvarili sve ove energetske uštede. S povoljnim kamatnim stopama već od 4,9% i potporom GEFF fonda, možete financirati građevinske projekte i transformirati svoj dom u energetski učinkovit prostor. Pogotovo je važno napomenuti da kućanstva koja se odluče za ovakve projekte mogu ostvariti povrat sredstava koji pokriva do 20% investicije, što je poticaj financiran od strane Europske unije putem Kreditne linije za zeleno financiranje (GEFF), koju implementira ProCredit Bank. Ova inicijativa čini dio programa Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji pruža financijsku podršku za unapređenje energetske efikasnosti u kućanstvima, uključujući stanove, obiteljske kuće i stambene zgrade.

Postupak za prijavu za kreditnu liniju u ProCredit Banci brz je i jednostavan. Prvi korak je odabir željenog projekta i proizvoda putem Tehnološkog selektora, a zatim slijedi online prijava za kredit putem web stranice ProCredit Bank.

Kamatna stopa za ove kredite počinje već od 4,9% (EKS: 6,25%). Korišten je primjer gdje je efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata na osnovu maksimalnog iznosa kredita 97.791,50 KM, uz maksimalan rok otplate od 60 mjeseci. U obračun EKS također ulaze i troškovi obezbjeđenja mjenica, troškovi održavanja računa kreditne partije i naknade za obradu kredita. Stručnjaci banke će vas voditi kroz sve korake, uključujući i proces povrata sredstava, kako biste ostvarili investiciju koja ne samo da štedi vaš novac i vrijeme, već i doprinosi očuvanju okoliša.

Odobrenje kredita, kao i njegova realizacija, obično traje vrlo kratko, a ProCredit Bank nudi povoljne uvjete za kredite povezane s energetskom učinkovitošću. Ukratko, nema potrebe za čekanjem. Počnite unapređivati svoj dom već danas i uživajte u dugoročnim uštedama i većem komforu u budućnosti. Sve informacije možete pronaći na web stranici ProCredit Bank ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Kopirati
Drag cursor here to close