Za buduće asove

Kompanija Mozzart otvara košarkaški teren u Mostaru

Svečani događaj zakazan je za 19. studeni u 13 časova u Parku Trimuša
Gospodarstvo / Promo | 17. 11. 2023. u 12:46 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoga poznata imena potekla su iz košarkaških klubova Mostara, a ljubav prema igri pod obručima gaje brojni njegovi stanovnici. Za bivše i buduće asove, zaljubljenike u ovu disciplinu i rekreativce, kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren u ovom gradu.

Svečano otvaranje zakazano je za 19. studeni u 13 časova u Parku Trimuša, uz prisustvo gradonačelnika, košarkaša iz Mostara, kao i svih ljubitelja ovog i drugih sportova.

Teren u Mostaru sedmi je po redu u našoj zemlji koji je kompanija Mozzart rekonstruirala u okviru svoje društveno odgovorne akcije obnove terena. Nakon Banjaluke, Doboja, Bileće, Jablanice i Bijeljine, humanitarno-sportski karavan stigao je i u grad na jugu naše zemlje. Obnovljeni teren biće posvećen svim košarkašima i košarkašicama, kao i ostalim sportistima grada Mostara.

Kompanija Mozzart je obnovom ovog terena doprinijela da ponuda sportskih sadržaja u ovom predivnom gradu bude još kvalitetnija i da ljubiteljima košarke pruži dodatnu motivaciju za trening i zabavu.

Svi koji vole sport i rekreaciju sada će imati priliku da na terenu sa specijalnom podlogom i profesionalnim konstrukcijama razvijaju i usavršavaju umijeće igre pod koševima.

Nakon svečanog otvaranja, ekipe HKK Zrinjski i Grada Mostara, predvođena gradonačelnikom, odigrat će prijateljsku revijalnu utakmicu.

Prisutni će moći da se prijave i za šutiranje trojki koje će najpreciznijima donijeti vrijedne nagrade. Za svaku trojku, kompanija Mozzart će donirati po 100 KM, a ukupan fond će biti proslijeđen u humanitarne svrhe.

Čekamo vas u nedjelju u 13 časova u Parku Trimuša u Mostaru da zaigramo košarku na novom Mozzart terenu!

Kopirati
Drag cursor here to close