GO DIGITAL IN BIH!

Digitalizacija malih i srednjih kompanija uz 15 % povrata na investiciju u ProCredit Bank

Vlasnik ste kompanije koja razmišlja o investiciji koja će poboljšati efikasnost u poslovanju? Kupujete li CNC mašinu ili 3D printer? Ako su odgovori potvrdni, nastavite da čitate.
Gospodarstvo / Promo | 04. 11. 2022. u 10:41 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojam digitalizacije je širokog shvaćanja. Pojednostavljeno, digitalizacija je upotreba digitalnih tehnologija u cilju promjene poslovnog modela, pružanja mogućnosti novih prihoda i dodatnih vrijednosti. Ona stvara nove ili mijenja postojeće poslovne procese, kulturu i korisnička iskustva kako bi se zadovoljile promjene poslovnih i tržišnih zahtjeva.

Krajem lipnja ove godine, ProCredit Bank BiH i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 5 milijuna eura, za koju je Europska unija osigurala i bespovratna sredstva, u okviru programa “Go Digital in BiH”. Potpisivanjem ugovora, ProCredit Bank, prva digitalna banka u Bosni i Hercegovini, postala je partner EBRD-a za provođenje ovog programa.

Navedena kreditna linija je otvorila niz mogućnosti za ulaganja malih i srednjih poduzeća (MSP) u investicije za digitalizaciju procesa. Pored navedenog, EBRD uz verifikaciju investicije vrši i povrat do 15% od iznosa realiziranog kredita sa ProCredit Bank. Konkretno, ukoliko ste kompanija kvalifikovana kao malo ili srednje poduzeće, te kupujete mašinu u vrijednosti od 100.000 KM, i za kupovinu uzimate investicioni kredit, možete očekivati povrat u iznosu 15.000 KM. Navedeni iznos je u većini slučajeva, uz rok povrata kredita adekvatan namjeni kredita, dovoljan za pokriće troškova kredita i većeg dijela troškova kamate.

Proces apliciranja je jednostavan uz popunjavanje odgovarajućeg obrasca i prilaganje investicionog plana. Odobrenje kredita se realizira uz ustaljenju kreditnu proceduru ProCredit Bank ali i uz podršku EBRD konzultanata.

Ukoliko planirate da investirate u digitalizaciju procesa, a nemate ideju kako da sve financirate, kontaktirajte ProCredit Bank na broj telefona 033 250 950 ili putem e-maila na [email protected] i budite dio “Go Digital in BiH” priče.

Kopirati
Drag cursor here to close