Alarmantno stanje u sektoru zdravstva

Zdravstvo u krizi: Doktori upozoravaju na nedostatak akcije Vlade

Doktori u FBiH očajnički čekaju pregovore o kolektivnom ugovoru: Vlada ne pokazuje volju za rješavanjem problema u zdravstvu
Gospodarstvo / Posao | 04. 01. 2024. u 13:21 M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine izrazio je duboku zabrinutost zbog višemjesečnog čekanja na pregovore o kolektivnom ugovoru, ističući nedostatak akcije Vlade Federacije BiH u rješavanju ključnih pitanja u zdravstvu.

Već sedam mjeseci, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH suočava se s izostankom stvarnih koraka ka započinjanju pregovora, unatoč ponovljenim obećanjima o njihovom pokretanju. "Nažalost, unatoč obećanjima, nismo vidjeli nikakav napredak u rješavanju problema u sektoru zdravstva", izjavio je predstavnik Saveza.

Kako ističu, zdravstvo nije samo prioritet, već i ozbiljan problem koji zahtijeva hitno rješavanje od strane Vlade Federacije BiH. "Umjesto pokretanja konkretnih akcija u rješavanju problema, zdravstvo je izostavljeno iz prioriteta Vlade Federacije BiH", dodaje se u priopćenju.

U cilju pokretanja inicijative i izražavanja nezadovoljstva zbog neaktivnosti Vlade, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH najavljuje održavanje sastanka Upravnog odbora dana 10.01.2024. godine u Mostaru, s početkom u 13 sati. Na ovom sastanku će se razmotriti daljnji koraci i akcije koje će sindikat poduzeti u svrhu poticanja pregovora o kolektivnom ugovoru.

Nadalje, sindikat ističe da će za sve posljedice nedostatka volje Vlade Federacije BiH za rješavanjem problema u zdravstvu, od odlaska liječnika do smanjenja kvalitete zdravstvenih usluga, biti odgovoran federalni ministar zdravstva i Vlada Federacije BiH.

Sukladno tome, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH apelira na hitnu akciju Vlade Federacije BiH te poziva na početak pregovora kako bi se riješili ključni problemi u sektoru zdravstva i osigurala bolja budućnost za zdravstvene radnike i građane FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close