Ako ne bude konkretnog koraka...

Sindikat doktora FBiH traži rješavanje problema u zdravstvu ili ide u štrajk

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije je 26. listopada 2023. održao štrajk upozorenja kako bi upozorio na odugovlačenje u rješavanju problema u zdravstvu od strane Vlade FBIH.
Gospodarstvo / Posao | 23. 12. 2023. u 12:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi da zdravstvo FBiH od ministra i Vlade ima samo obećanje koje nije ispunjeno te da će donijeti odluku o obustavi rada, štrajku, ako do kraja mjeseca ne bude konkretnog koraka Vlade FBiH u rješavanju problema u zdravstvu.

"Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije je 26. listopada 2023. održao štrajk upozorenja kako bi upozorio na odugovlačenje u rješavanju problema u zdravstvu od strane Vlade FBIH. Od svih ostalih zakonskih oblika borbe smo tada odustali jer smo 8. studenog 2023. na sastanku s federalnim ministrom zdravstva dobili obećanje da ćemo do kraja 11. mjeseca završiti proceduru potrebnu za početak pregovora. Izgleda da se ponavlja priča s prvog sastanka i da opet zdravstvo FBiH od ministra i Vlade ima samo obećanje koje nije ispunjeno. Dok Vlada FBIH s drugim sindikatima sklapa kolektivne ugovore, naš sindikat u potpunosti ignoriraju", navodi se u priopćenju.

Iz Sindikata ističu kako od svojih zahtjeva neće odustati te pozivaju federalnog ministra zdravstva da pokaže odgovornost i pripremi sve za pregovore, a Vladu FBiH da pokaže da je Vlada na koju građani mogu računati.

"Ako do kraja mjeseca ne bude konkretnog koraka od strane Vlade FBIH u rješavanju problema u zdravstvu mi ćemo donijeti odluku o obustavi rada, štrajku, a Vlada FBIH će biti odgovorna što građanima FBIH nije osigurala ono na što imaju pravo, a to su zdravstvene usluge i stabilan zdravstveni sistem. Također ćemo s pravnim savjetnikom Sindikata pokrenuti sudskim putem borbu za kraj diskriminacije zdravstvenih radnika", poručili su iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close