Govor koji slama srce

Zdravstveni radnik iz Konjica: Ni rat ni geleri mi nisu skinuli bijeli mantil, ova situacija jest

Gospodarstvo / Posao | 15. 12. 2021. u 09:30 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U ovoj ustanovi radim 36 godina, ni rat ni geleri nisu mi uspjeli skinuti bijeli mantil, ali na žalost došlo je vrijeme i situacija da ga sada skinem", kazao je medicinski tehničar Osman Tucaković na prosvjedu zdravstvenih radnika u Konjicu.

Uplakani i na rubu očaja zdravstveni djelatnici Opće bolnice i Doma  zdravlja Konjic skinuli su kute te najavili otkaze.

Situacija je nikad ozbiljnija tvrde zdravstveni radnici dok čekaju svoje zarađene plaće te mole nadležne da odblokiraju račune i vrate ih na posao.

"Ovo nije problem samo Opće bolnice i Doma zdravlja nego opći problem Konjica kao općine. Ako nam ubiju bolnicu ubit će i Konjic. Zato bih preporučio da se ovo uokviri u jednu cjelinu i da se pomogne ovoj bolnici i ovom gradu", istaknuo je Tucaković.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

Zdravstveni radnicu su poručili kako se neće vratiti na posao sve dok se račun ne odblokira.

"Ne vraćamo se na posao dok nam se ne riješi status", naglasio je Tucaković.

Podsjetimo, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a naglasio je kako je ovo posljednji vapaj zdravstvenih radnika odgovornima te naglasio kako će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od kolovoza.

U generalni štrajk stupili su 26. studenog, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. prosinca ne budu uplaćene plaće.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice
Kopirati
Drag cursor here to close