Prosvjed

Zdravstveni radnici iz Konjica i dalje bez plaća

Ako se u roku od pet do sedam dana ne dođe do nekog rješenja Jazvin je najavio kako će uslijediti ili prosvjed glađu ili blokada prometnice M-17 ili blokada institucija.
Gospodarstvo / Posao | 07. 12. 2021. u 10:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do današnjeg dana zdravstveni radnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu nisu dobili svoje plaće jer nije deblokiran račun te dvije zdravstvene ustanove, kazao je u ponedjeljak u razgovoru za Fenu predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin.

- Još nema nikakvih pomaka. Naši menadžmenti jučer su bili na sastanku u Poreznoj upravi u Mostaru gdje im je rečeno kako se radi na tome da se napravi neki sporazum koji će ići prema Poreznoj upravi Federacije BiH i da će se navodno to riješiti na federalnoj razini, ali po nama, sindikatima to je samo i dalje produžavanje agonije - istaknuo je Jazvin.

Ako se u roku od pet do sedam dana ne dođe do nekog rješenja Jazvin je najavio kako će uslijediti ili prosvjed glađu ili blokada prometnice M-17 ili blokada institucija.

- Ove godine nisu nam isplaćene dvije plaće, a od ranije također još dvije, dakle ovo će biti ukupno četvrta plaća koju će zdravstveni radnici izgubiti. Sada svakako idu novogodišnji praznici, županijske institucije neće raditi tako da se može dogoditi da ne primimo još jednu plaću, odnosno da prije siječnja 2022. godine ne dobijemo ni jednu plaću. Hoćemo li štrajkati glađu ili nešto drugo, odlučit ćemo na Predsjedništvu sindikata - kazao je Jazvin.

Podsjećamo kako su zdravstveni djelatnici iz Konjica 3. prosinca na sat i pol blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog čega kasni isplata njihovih plaća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close