תודה שבאתם לבקר. ביי!

Zatvoren 24. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2023.

Ovogodišnji sajam, koji se održao od 2. do 6. svibnja, prema riječima organizatora, napravio je veliki iskorak, kad je riječ o posjetu štandovima, promociji izlagača i konferencijskom dijelu.
Gospodarstvo / Posao | 06. 05. 2023. u 12:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset četvrti međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2023., na kojem se predstavilo oko 800 izlagača iz 30 zemalja, u subotu je zatvorio svoja vrata.

Ovogodišnji sajam, koji se održao od 2. do 6. svibnja, prema riječima organizatora, napravio je veliki iskorak, kad je riječ o posjetu štandovima, promociji izlagača i konferencijskom dijelu.

- O konkretnim brojkama još ne možemo govoriti, ali prema svemu što smo vidjeli za ovih pet sajamskih dana možemo već reći da je ovo bilo najbolje izdanje sajma. Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji, kako izložbenog tako i konferencijskog dijela sajma, a napose mome malom ali uistinu vrijednom timu koji svih ovih godina pravi pothvat i Mostarski sajam svrstava u vrh najboljih sajmova u regiji – kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Zasluge za uspješno organiziranu manifestaciju u velikoj mjeri idu i zemlji partneru Državi Izrael, koja se u Mostaru predstavila na Nacionalnom štandu s najvećim tvrtkama. Njihov inovativni pristup izlaganja, te brojne konferencije, edukativne radionice, virtualne šetnje jako su doprinijele kvaliteti sajamske ponude i posjete. Izrael je preko svoje Gospodarske komore u Mostaru najavio konkretne planove za ulaganje u Mostar i Hercegovinu.

Izlagači su iskazali jak poduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru, i najavile svoj dolazak dogodine. Također, zemlje koje su nam bile ranije partneri, kao što je Italija, najavila je dolazak većeg broja svojih tvrtki u Mostar. S Bjelovarskim sajmom, potpisali smo sporazum o suradnji na projektima međugranične suradnje – priopćili su organizatori.

Podsjetimo, na svečanosti otvorenja 24. mostarskog sajma sudjelovali visoki izaslanici iz zemalja regije svijeta. S govornice sajma, uz ostalo, javnosti su se obratili Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije.

Poslali su poruke mira, stabilnosti i međusobne suradnje zemalja regije, što je prenijelo oko 300 akreditiranih novinara, poslavši pozitivnu sliku iz Mostara u cijeli svijet.

Velika zasluga za uspješnost Mostarskog sajma ide i Gradu Mostaru koji je predstavio Mostar grad budućnosti, zatim Gospodarskoj komori Federacije BiH i Sveučilištu u Mostaru na organizaciji 3. sveučilišnog/mostarskog gospodarskog foruma te INTERA Tehnološkom Parku na organizaciji međunarodnih B2B susreta.

Tijekom sajma, održano je nekoliko iznimno posjećenih i značajnih konferencija, foruma, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova, od kojih izdvajamo konferencije: "Budućnost na sunce", "Budućnost medicine", "Izloženost cyber sigurnosti na Balkanu", "Solarna energije put ka uštedama", "Povratak u budućnost – zamišljeno putovanje u 2042. godinu" i druge.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji, gastronomiji, zapošljavanju mladih i IT sektoru… Opću sajamsku izložbu, pratila je i tradicionalna podsajamska manifestacija Sajam turizma, odnosno sajam vina i vinogradara te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste.

Dodijeljene su i nagrade najboljim vinima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva.

Organizatori se uputili zahvalu svim izlagačima i cijenjenim posjetiteljima što su svojim dolaskom obogatili sadržaj i ponudu mostarskog sajma.

Također, pozivali su ih da dođu i dogodine na istom mjestu, na jubilarnom 25. međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2024., na kojem će Zemlja partner biti Republika Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close